Parkeervergunning bedrijven

Is uw bedrijf of instelling gevestigd in het betaald parkeren gebied, of bent u als ondernemer veelvuldig werkzaam in het betaald parkeren gebied? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een bedrijfsparkeervergunning. Voor het aanvragen van een parkeervergunning kunt u op afspraak terecht bij het stadskantoor. Als u aan de voorwaarden voldoet, wordt de vergunning direct afgeven. Zo niet, dan neemt de gemeente uw aanvraag in ontvangst en krijgt u binnen 4 weken antwoord. Wordt uw aanvraag toegekend, dan krijgt u de parkeervergunning met acceptgirokaart thuisgestuurd. Een algemene bedrijfsparkeervergunning (overall) kost € 670,00 per jaar. Een sectorgebonden bedrijfsvergunning kost € 370,00 per jaar. Deze laatste kunt u slechts in 1 van de gebieden voor betaald parkeren gebruiken.

Hoe werkt het?

  • Is uw winkel, bedrijf of instelling gevestigd in het betaald parkeren gebied? Dan kunt u een bedrijfsparkeervergunning aanvragen.
  • Winkels, bedrijven of instellingen gevestigd buiten het gebied voor betaald parkeren of buiten Vlaardingen, komen niet in aanmerking voor een sectorgebonden bedrijfsparkeervergunning. Zij kunnen uitsluitend een algemene (overall) bedrijfsvergunning aanvragen.
  • De parkeervergunning wordt afgegeven op kenteken (u kunt maximaal 4 kentekens op de vergunning laten zetten) of op naam van het bedrijf / de instelling.

Meenemen

  • Een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier parkeervergunning bedrijven.
  • Als de directeur niet zelf de vergunning aanvraagt, moet u een machtiging van de directeur kunnen overleggen. Op de machtiging moet de naam van de persoon vermeld zijn die aan de balie komt. Naast het kopie identiteitsbewijs van de directeur moet de gemachtigde zichzelf ook legitimeren.
  • Een recent bewijs van inschrijving (niet ouder dan 3 maanden). Dit kan een uittreksel zijn van de Kamer van Koophandel of een uittreksel van het Bedrijven- en Instellingenregister Zuid-Holland. Een andere mogelijkheid is een ’Certificaat van hoedanigheid’ (aan te vragen bij de Belastingdienst).

Kosten

  • algemene bedrijfsparkeervergunning (overall) € 670,00 per jaar.
  • sectorgebonden bedrijfsvergunning € 370,00 per jaar.

Waar kunt u terecht?

U kunt terecht op het stadskantoor. Maak altijd een afspraak. Voor meer informatie kunt u de veelgestelde vragen bekijken of contact opnemen via tel. (010) 248 4000.