Parkeren en verkeer

 • Parkeervergunning bedrijven

  Is uw bedrijf of instelling gevestigd in het betaald parkeren gebied, of bent u als ondernemer veelvuldig werkzaam in het betaald parkeren gebied? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een bedrijfsparkeervergunning. Voor het aanvragen van een parkeervergunning kunt u op afspraak terecht bij het stadskantoor. Als u aan de voorwaarden voldoet, wordt de vergunning direct afgeven. Zo niet, dan neemt de gemeente uw aanvraag in ontvangst en krijgt u binnen 4 weken antwoord. Wordt uw aanvraag toegekend, dan krijgt u de parkeervergunning met acceptgirokaart thuisgestuurd. Een algemene bedrijfsparkeervergunning (overall) kost € 670,00 per jaar. Een sectorgebonden bedrijfsvergunning kost € 370,00 per jaar. Deze laatste kunt u slechts in 1 van de gebieden voor betaald parkeren gebruiken.

  Meer informatie

 • Parkeervergunning kwijt, wijzigen of inleveren

  Wanneer u een parkeervergunning heeft en deze bent kwijtgeraakt, wilt wijzigen of inleveren, regelt u dat bij de gemeente. Wanneer u een bewonersvergunning heeft waarbij de auto bij de RDW op uw eigen naam staat geregistreerd, kunt u diverse wijzigingen digitaal doorgeven en direct afrekenen. Overige vergunninghouders moeten voor wijzigingen langskomen op het stadskantoor. Een duplicaat vergunning kost € 33,10. Wijzigen van een kenteken via het digitaal loket kost € 5,55. Het wijzigen van een vergunning aan de balie kost € 22,00.

  Meer informatie

 • Parkeren grote voertuigen

  Op alle wegen binnen de gemeente is het verboden grote voertuigen (langer dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter) te parkeren. U mag wel parkeren op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 18.00 uur, voor een ander tijdstip vraagt u schriftelijk een ontheffing aan bij de gemeente. Dit kost € 7,65 per kenteken.

  Meer informatie

 • Bedrijfswagenparkeren Broekwegterrein

  Bewoners van Vlaardingen die in aanmerking komen voor een parkeervergunning en die in een als bedrijfswagen geregistreerde auto rijden, kunnen een toegangspas aanvragen voor het bestelbusjesparkeerterrein. Dit kost € 20,-. Let op: in totaal kunt u maximaal twee parkeervergunningen per adres aanschaffen. De vergunning voor dit speciale parkeerterrein telt mee in uw totale aantal vergunningen.

  Meer informatie

 • Parkeren aanhangers op de openbare weg

  In Vlaardingen is het verboden om caravans, aanhangwagens, campers, kampeerwagens, magazijnwagens, keetwagens en dergelijke langer dan 3 dagen op de weg te plaatsen of te hebben. Mocht u dit toch willen, dan kunt u een verzoek tot ontheffing aanvragen. Dit duurt 15 werkdagen en kost € 7,65 per kenteken.

  Meer informatie

 • Verkeersontheffingen

  Meer informatie

 • Bedrijfsparkeervergunning markt

  Heeft u een standplaats op de markt in het centrum? Dan komt u in aanmerking voor een parkeervergunning voor marktkooplieden. Deze vergunning is alleen geldig op de vaste marktdagen woensdag en/of zaterdag. U kunt deze parkeervergunning op afspraak aanvragen. Voor 1 dag in de week kost de vergunning € 91,00 per jaar, maximaal 2 dagen per week mogelijk.

  Meer informatie

 • Vervoer gevaarlijke stoffen

  In de gemeente Vlaardingen mag u vanaf de A20 alleen gevaarlijke stoffen vervoeren over de Marathonweg, Deltaweg tot aan de Heliniumweg en de Maassluissedijk tot aan ‘De Groote Lucht’. Vanaf de A4 mag u alleen gevaarlijke stoffen vervoeren over de mr. L.A. Kesperweg tussen de aansluiting op de Schiedamsedijk en de grens met de gemeente Schiedam, de Schiedamsedijk tussen de Vulcaanweg en de aansluiting op de mr. L.A. Kesperweg, en de Vulcaanweg tot en met de rotonde ter hoogte van de Koningin Wilhelminahaven NZ. Wanneer u gevaarlijke stoffen over een andere route wilt vervoeren, kunt u daarvoor ontheffing aanvragen bij de gemeente. De gemeente beslist binnen 8 weken over uw ontheffing.

  Meer informatie

 • Haven

  Wie te water de stad Vlaardingen aandoet kan terecht bij de Havendienst. Bij de Havendienst van Vlaardingen kunt u terecht met vragen over de bedieningstijden van brug en sluis en voor informatie over ligplaatsen.

  Meer informatie

 • Schadedeclaraties

  Wanneer u schade heeft geleden door een gebrek aan de openbare weg of een ongeval met een gemeentevoertuig, heeft u in sommige gevallen recht op een schadevergoeding. U stuurt een brief met een uitleg van wat er is gebeurd en een overzicht van de schade.

  Meer informatie

Uitgelicht