Drank- en horecavergunning (commercieel)

Voor het schenken van alcohol in horecagelegenheden en voor de verkoop van sterke drank in slijterijen is een vergunning verplicht. Een aanvraag duurt maximaal 3 maanden en kost € 253,90.

Hoe werkt het

Een horecagelegenheid is bijvoorbeeld een restaurant, café, snackbar, afhaalzaak of shoarmazaak. Ook de terrassen die er zijn, horen daarbij.

Hoe werkt het?

  • Voor het schenken van alcohol in horecagelegenheden en voor de verkoop van sterke drank in slijterijen is een vergunning verplicht.
  • Een drank- en horecavergunning is voor onbepaalde tijd geldig.
  • De gemeente past op iedere aanvraag voor een drank- en horecavergunning de wet BIBOB toe. De gemeente onderzoekt op basis van deze wet de achtergrond van een bedrijf of persoon bij een af te geven of afgegeven vergunning. Als sprake is van een crimineel verleden weigert de gemeente de vergunning.

Aanvraag

Vul het aanvraagformulier volledig in en lever het formulier in bij de gemeente, inclusief alle daarbij horende documenten en het formulier 'verklaring van leidinggevende' en het formulier Wet Bibob. Dit kan via:

Kosten

Het in behandeling nemen van een aanvraag kost € 253,90

Waar kunt u terecht?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via www.vlaardingen.nl/contactformulier. Ook kunt u contact opnemen via (010) 248 4000.

Hoe lang duurt het?

  • Maximaal 3 maanden

Uitgelicht