Ik heb zorg en ondersteuning nodig. Wat kan een onafhankelijk cliëntondersteuner voor mij betekenen?

Wilt u gebruik maken van zorg of ondersteuning in Vlaardingen? Dan kunt u hiervoor terecht bij de Wijkteams Vlaardingen. Of bij Stroomopwaarts voor vragen over werk en inkomen. Zij kunnen u helpen of wijzen u de juiste weg. Wellicht vindt u het lastig om bij hen hulp te vragen of weet u niet precies welke vragen u moet stellen? Dan kan het prettig zijn als er iemand is die u helpt of advies geeft. U kan hierbij denken aan een familielid, vriend of buurman. Of iemand op school, van de kerk, een buurthuis of een vereniging waar u komt.
 
U kunt ook gebruik maken van een speciaal hiervoor opgeleide onafhankelijke cliëntondersteuner. De cliëntondersteuner geeft u informatie en advies en helpt u zo nodig bij de gesprekken die u voert met instellingen die namens de gemeente zorg of ondersteuning aan u bieden. U kunt daarbij denken aan voorzieningen in (jeugd)zorg, onderwijs, welzijn, wonen of werk en inkomen. De cliëntondersteuner kan u helpen bij het stellen van de juiste hulpvraag en de keuzes die u moet maken. Ook kan de cliëntondersteuner u helpen met de afstemming tussen uw netwerk, mantelzorgers, vrijwilligers en de instellingen die de voorzieningen bieden.

De onafhankelijk cliëntondersteuner is er voor iedereen én is kosteloos. U kunt in contact komen met de onafhankelijk cliëntondersteuner via telefoonnummer (088) 775 2000 of via e-mailadres vlaardingen@meezhn.nl.

Uitgelicht