Vlaardingen Veerkracht

Samen tegen eenzaamheid door verbondenheid. Net even dat steuntje in de rug richting verbondenheid. Niet alleen voor elkaar, vooral met elkaar.

logoHet leven is balanceren en meerdere ballen in de lucht houden. Soms wordt een bal te veel en verliezen we de balans, bijvoorbeeld tussen eenzaamheid en verbondenheid. Het is fijn als je er niet alleen voor staat om die balans weer terug te vinden. Mensen kunnen veel op eigen kracht en initiatief, maar het helpt als er een uitreikende hand is die je even omhoog trekt of een duwtje in de goede richting kan geven. De directe omgeving, maar ook de kapper, huisarts of de kassamedewerker kunnen hier een belangrijke sleutelrol vervullen.

Hoe kunnen we dit voor elkaar krijgen?

De gemeente Vlaardingen wil mensen die zich graag meer verbonden willen voelen een steuntje in de rug geven. Wij vinden het belangrijk om dit niet alleen vanuit de gemeente te doen, maar met zoveel mogelijk partijen. Daarom bouwen wij een netwerk op van mensen die de acties en ideeën van Vlaardingen Veerkracht willen uitdragen (ambassadeurs), (zorg)organisaties, inwoners, en een ieder die zich graag inzet voor verbondenheid. Onze ambitie is om zoveel mogelijk in samenspraak nieuwe projecten op te zetten of bestaande projecten verder te ondersteunen.  Wij staan open voor ideeën, meningen, ervaringen en initiatieven van iedereen! Daarnaast nemen wij een verbindende rol aan binnen het netwerk. Vlaardingen Veerkracht zet zich in om mee te denken en te helpen met nieuwe projecten en nieuwe initiatieven mogelijk te maken.

Vlaardingen Veerkracht ambassadeurs?

Om een inzicht te geven in wat verbondenheid en eenzaamheid in de praktijk kunnen betekenen hebben wij meerdere van onze Vlaardingen Veerkracht ambassadeurs geïnterviewd. Lees hun verhaal op www.vlaardingen.nl.

Wat hebben we al gedaan?

Vanuit Vlaardingen Veerkracht zijn diverse activiteiten ondernomen. Tijdens de Week tegen de Eenzaamheid in 2018 stelde de gemeente Vlaardingen gratis zilverkleurige polsbandjes beschikbaar. Met een zilverkleurig polsbandje laat je zien dat je open staat voor een praatje. Het zilverkleurig polsbandje is een hulpmiddel om het contact met andere Vlaardingers op te zoeken. Verder zijn er geregeld met de Veerkracht ambassadeurs diverse activiteiten in de wijken. Zoals een Sinterklaasgedichten- en Nieuwjaarskaartenactie om op een ludieke manier mensen het gevoel te geven dat er aan ze wordt gedacht hebben. Ook is begin 2019 in samenwerking met gemeente Schiedam, gemeente Barendrecht, diverse organisaties en de werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid een speciale dag georganiseerd voor 60+ers met als thema-ontmoeting. Voor jongeren is in Vlaardingen Join us gestart (www.join-us.nu/).

Heb jij een idee? Sluit je aan!

Het opzetten van een netwerk voor verbondenheid kunnen wij niet alleen. Ambassadeurs van Vlaardingen Veerkracht dragen onze ideeën uit en ondersteunen ons bij de uitvoering van projecten en acties. Iedereen kan ambassadeur worden of gewoon een keer langs komen om je ideeën, zorgen, of vragen met ons te delen. We organiseren geregeld bijeenkomsten en we zijn te vinden bij diverse activiteiten in de wijken.

Interesse? Kom met ons in contact via:

Inloopspreekuur Vlaardingen Veerkracht: elke donderdag van 09.00 uur tot 10.30 uur in de Bibliotheek. Kom gerust langs!

Mail: www.vlaardingen.nl/contactformulier met als onderwerp 'Vlaardingen veerkracht'.

Telefoon: (010) 248 4000. Vraag naar medewerkers van Vlaardingen Veerkracht.

Uitgelicht