Mantelzorg

Zorgt u voor een zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder of goede vriend? De gemeente biedt advies en ondersteuning.

Voor veel mensen is het verzorgen van een dierbare vanzelfsprekend, maar het kan emotioneel én lichamelijk zwaar zijn. De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam bundelen daarom hun krachten om mantelzorgers te ondersteunen. Minters Mantelzorg biedt namens de gemeenten advies en ondersteuning aan mantelzorgers, jong én oud!

 • Ik ben een jonge mantelzorger
  Ongeveer een kwart (één op de vier) van de kinderen en jongeren heeft een vader, moeder, broer of zus die gehandicapt, ziek, in de war of verslaafd is. Is dat bij jou ook zo? Dan ben je mantelzorger. Kijk voor meer informatie op www.mintersmantelzorg.nl.
 • Ik zorg voor iemand die in Vlaardingen in een buurt woont waar betaald parkeren geldt
  Dan kan de persoon waarvoor u zorgt een ‘parkeervergunning mantelzorgontvanger’ aanvragen. Met die vergunning kunt u dan als mantelzorger gratis parkeren in dat vergunningengebied.
 • Ik wil een parkeervergunning aanvragen voor mijn mantelzorger
  Wanneer u regelmatig bezoek krijgt van mantelzorgers (familie, vrienden, kennissen), kunt u bij de gemeente een gratis parkeervergunning aanvragen voor de mantelzorger. In combinatie met de blauwe parkeerschijf mag de mantelzorger zijn of haar auto maximaal 3 aaneengesloten uren parkeren in de parkeersector waar de mantelzorgontvanger woont.
 • Ik ben mantelzorger en ik wil gebruik maken van toelage huishoudelijke hulp?
  Ook mantelzorgers kunnen in aanmerking komen voor een toelage huishoudelijke hulp. Kijk voor meer informatie op de website www.rogplus.nl.
 • Ik wil in mijn bedrijf dan wel organisatie meer doen aan mantelzorgvriendelijk werken
  Om de werk-privébalans goed te houden van mantelzorgers is het belangrijk dat dit een onderwerp is dat bespreekbaar is voor alle werkgevers en mantelzorgers. Ook bedrijven en organisaties kunnen hier terecht bij Minters Mantelzorg voor advies en ondersteuning voor mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Kijk voor meer informatie op www.mintersmantelzorg.nl.
 • Na mantelzorg
  Het langdurig en intensief zorgen voor een dierbare kan om verschillende redenen eindigen. Ook als uw mantelzorgtaak erop zit, bent en blijft u welkom bij Minters mantelzorg.
 • Respijtzorg: ik wil als mantelzorger af en toe een dag vrij
  Het zorgen voor een zieke of gehandicapte naaste kan zeer zwaar en intensief zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarom heeft u als mantelzorger af en toe vrije tijd nodig. U kunt daarvoor een beroep doen op respijtzorg, ook wel vervangende zorg genoemd. Kijk voor meer informatie op www.mintersmantelzorg.nl of www.rogplus.nl.

Mantelzorgcafé

In het Mantelzorgcafé kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en ervaringen delen. Soms wordt er informatie gegeven over een specifiek thema, soms wordt er een activiteit aangeboden die creatief of ontspannend is. In Vlaardingen is er een Mantelzorgcafé elke tweede dinsdag van de maand van 10.00-12.00 uur. Locatie: Aanloophuis 'De Groene Luiken'. Adres: Oosthavenkade 8 te Vlaardingen.

Waardering

Als blijk van waardering organiseert Minters Mantelzorg jaarlijks in november een verwenweek voor mantelzorgers. Ook er is een speciaal magazine voor Mantelzorgers die periodiek uitkomt.

Meer informatie

www.mintersmantelzorg.nl

Uitgelicht

Parkeervergunning mantelzorgontvanger

Wanneer u regelmatig bezoek krijgt van mantelzorgers (familie, vrienden, kennissen), kunt u bij de gemeente een gratis parkeervergunning aanvragen voor de mantelzorger. In combinatie met de blauwe parkeerschijf mag de mantelzorger zijn of haar auto maximaal 3 aaneengesloten uren parkeren in de parkeersector waar de mantelzorgontvanger woont.

Lees verder