Dak- en thuisloos

De gemeente biedt nachtopvang voor mensen die dak- of thuisloos zijn. Bij het Centraal Onthaal Loket van de gemeente kunnen passanten zich aanmelden. De nachtopvang vindt plaats in 'De Elementen' in Vlaardingen.

Nachtopvang bij De Elementen betekent een warme, veilige slaapplaats voor de nacht. Maar ook een maaltijd, gelegenheid om te douchen, kleding te laten wassen en een ontbijt. Er is plaats voor 30 mensen.

Voor wie?

De nachtopvang is in eerste instantie bedoeld voor mensen uit de gemeenten Vlaardingen, Maassluis en Schiedam die, om welke reden dan ook, dak- of thuisloos zijn. Doorgaans verblijft iemand maximaal 4 maanden in de nachtopvang. Eventueel kan de opvang met 2 maanden worden verlengd. Mensen die in de nachtopvang verblijven, worden verplicht gestimuleerd de regie over hun leven terug te pakken. Stichting Onder Een Dak biedt, in opdracht van de gemeente, verschillende mogelijkheden van hulp en begeleiding.

pui van de Elementen

Bent u dakloos en wilt u zich aanmelden voor de nachtopvang? Bij het Loket Centraal Onthaal van de gemeente Vlaardingen kunt u zich als passant aanmelden om een Centraal Onthaalpas (beschikking) aan te vragen. De openingstijden van het loket bij het Stadskantoor zijn: dinsdag, woensdag, donderdag van 09.00 - 12.00 uur. Als er niet direct plek is, komt u als passant op de wachtlijst te staan.

Voor verblijf in de nachtopvang geldt een eigen bijdrage.

Dreigt u binnenkort dakloos te worden? Neem contact op met onze wijkteams voor hulp en ondersteuning.

Winterregeling

Tijdens de winterregeling kan iedere dak- of thuisloze in De Elementen verblijven. De winterregeling is van toepassing wanneer de gevoelstemperatuur onder de nul graden is. Kijk voor actuele berichtgeving onder andere op de website van de gemeente. U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij De Elementen. Wanneer de winterregeling van kracht is, zijn er 10 extra slaapplaatsen beschikbaar. Toewijzing van die slaapplaatsen gaat op volgorde van binnenkomst. Voor verblijf in de nachtopvang geldt een eigen bijdrage.

Welke documenten meenemen?

Denk aan identiteitsbewijs.

Loket Centraal Onthaal

Locatie: Stadskantoor, Westnieuwland 6 Vlaardingen
Openingstijden: dinsdag, woensdag, donderdag van 09.00 - 12.00 uur.

De Elementen

Nijverheidsstraat 26, Vlaardingen