Ik heb geen internet en/of internetbankieren. Hoe kan ik dan het product ‘Vrij reizen’ aanvragen?

Vraag

Ik heb geen internet en/of internetbankieren. Hoe kan ik dan het product ‘Vrij reizen’ aanvragen?

Antwoord

Een persoonlijke OV-chipkaart kan online worden aangevraagd door iemand anders. Bijvoorbeeld een vriend(in) of familielid. Dit kan digitaal en moet betaald worden via iDeal. Op het digitale invulformulier kunt u aangeven voor wie de kaart is bedoeld.
 
Als u geen internet en/of internetbankieren heeft, dan kunt u naar een RET-Servicepunt (in Rotterdam) gaan en daar een aanvraagformulierpakket kopen voor € 8,- (pin of contant). Bij aanschaf van dat formulier zijn de (€7,50) kosten voor de chipkaart meteen betaald en is er dus geen internetbankieren nodig. De klant vult dan zelf het formulier in, voegt een goede pasfoto toe en stuurt de complete aanvraag naar Translink (adres en antwoordenvelop zit bij het aanvraagpakket). Na 1 á 2 weken ontvang u de chipkaart per post op het opgegeven(huis)adres.
 
Mocht u moeite hebben met het aanvraagformulier, dan kunnen medewerkers van het RET-Servicepunt u helpen bij het invullen.
 
Let op: U dient dan tweemaal naar een RET-Servicepunt te reizen. Eerst voor het aanvragen voor een persoonlijke OV-chipkaart en de tweede keer voor het opladen van het product ‘Vrij Reizen. Dit kan helaas niet in één keer, omdat het aanvragen van een OV-chipkaart 1 á 2 weken duurt.

Uitgelicht