Wijkteams Vlaardingen

… als het even niet meer zelf lukt

De meeste Vlaardingers redden zich prima en lossen het liefst hun problemen zelf op. Als het nodig is met hulp van familie, vrienden en kennissen. Soms groeit de situatie hen toch boven het hoofd. Door bijvoorbeeld moeilijkheden in hun relatie, gezin of familie. U kunt bij de wijkteams terecht voor alle vragen over hulp, kinderen, werk en geld.

Heeft u vragen over opvoeden of kost het u moeite om rond te komen van uw inkomen? Kunt u niet langer alles zelf doen of voelt u zich eenzaam? Is er iets in uw buurt waarover u wilt praten?
Vaak versterken problemen elkaar en kan er een lastige situatie ontstaan. Een gesprek met een sociale professional van het wijkteam kan dan prettig zijn. Die kent de regels, de mogelijkheden voor u en uw buurt. Veel dingen kunt u – met een beetje hulp – misschien toch zelf oplossen. Als het nodig is, wordt een specialist ingeschakeld. Net als bij de huisarts.

Voor alle vragen over hulp, kinderen, werk en geld kunt u bij het wijkteam terecht. Het wijkteam werkt in opdracht van de gemeente en is er voor iedereen. Niet alleen voor problemen, maar ook voor ideeën en initiatieven van bewoners. Alles wat besproken wordt, blijft vertrouwelijk.

Wat is een wijkteam?

In een wijkteam werken professionele hulp- en zorgverleners nauw samen met andere professionals in de wijk, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, jongerenwerkers, Wmo-consulenten, gezinscoaches, seniorenadviseurs en leerkrachten. Ook verenigingen, kerken, moskeeën, opvanglocaties, vrijwilligersorganisaties en tientallen andere maatschappelijke instellingen behoren tot het ondersteuningsnetwerk. Bekijk hieronder ook onze video over de Wijkteams Vlaardingen. U kunt deze video ook met ondertiteling en zonder geluid bekijken.

Waarvoor naar een wijkteam?

De medewerkers van een wijkteam hebben verstand van heel veel verschillende vraagstukken. Denk aan:

  • hulp bij opvoeden op school en thuis
  • hulp bij financiële vragen
  • relatieproblemen
  • gedragsproblemen bij kinderen
  • juridische hulpverlening
  • rouw en eenzaamheid
  • mantelzorgondersteuning
  • verwijzingen naar specialistische hulp
  • jeugdhulpverlening

Ook ondersteunen zij activiteiten voor jong en oud in de buurten.

Waar vindt u de wijkteams?

De wijkteams zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur via:

Er zijn vier wijkteams in Vlaardingen: Centrum, West, Ambacht en Holy. De medewerkers van de wijkteams vindt u overal in uw buurt. Ze houden inloopspreekuren, zijn aanwezig op scholen, bezoeken de wijken en gaan regelmatig met en zonder de Wijkteambus langs bij verenigingen en buurtcentra. De wijkteams zijn eveneens te vinden bij diverse huisartsenpraktijken. Informeer er naar bij uw huisarts.

Adressen en inloopspreekuren wijkteams

Team Locatie Inloopspreekuren
Wijkteam Centrum

Buurtkamer
Valeriusstraat 28

dinsdag 11.00 - 13.00 uur
donderdag 11.00 - 13.00 uur
Wijkteam West Wijkcentrum West
Professor Teldersstraat 10
 

woensdag 09.00 – 11.00 uur
vrijdag 13.00 – 15.00 uur

 

Wijkteam Ambacht (Hoofdlocatie Minters) Burgemeester van Lierplein 51
 

maandag 9.00 - 12.00
donderdag 17.00 - 19.30 uur
(avondspreekuur)

 

Wijkteam Holy Touch Fit
Hendrik Casimirstraat 151
 
dinsdag 15.00 – 17.00 uur
vrijdag 11.00 – 13.00 uur

 

Anonieme hulp?

Wilt u ergens anoniem over praten? Dan kunt u terecht bij Sensoor. De medewerkers van Sensoor luisteren en denken met u mee. Met tijd en aandacht voor uw verhaal. Sensoor is het hele jaar door dag en nacht bereikbaar voor een gesprek van mens tot mens. Bel de telefonische hulplijn: 0900 - 0767 (5 ct. p/m) of bel tegen lokaal tarief, telefoonnummer (010) 4362323. Meer informatie staat op www.sensoor.nl.

Logo van de wijkteams