Vrijwilligerswerk

Plezier hebben. Je ei kwijt kunnen. Ergens bij horen. Allemaal redenen om vrijwilligerswerk te doen. En u maakt er mensen heel blij mee. Vrijwilligerswerk brengt mensen bij elkaar. En het uzelf gunnen vrijwilligerswerk te doen is een persoonlijke verrijking. Vrijwilligerswerk moet geen verplichting zijn. De naam zegt het: het gaat om vrijwillige inzet. U doet het voor uzelf en voor een ander. Het mooie is dat u zoveel verschillende dingen kunt doen. Er is altijd wel iets dat bij u past.

Daardoor kunt u er veel voldoening uit halen. Of u nu klaar-over bent op de school van uw kinderen, coach bij een sportclub, gids bij de Federatie Broekpolder of schuldhulpmaatje: in alle gevallen bent u heel waardevol voor de samenleving.

U kunt via de onderstaande informatieblokjes alle informatie vinden rondom vrijwilligerswerk in Vlaardingen. U vindt er de openingstijden van het Servicepunt Vrijwilligers, u kunt zoeken tussen bestaande vacatures, reageren op vacatures of u direct inschrijven als vrijwilliger.

link naar de vacaturebank voor vrijwilligers opent in een nieuw venster  vierkant met tekst zoek een klus  link naar de vacaturebank voor maatschappelijke stage opent in een nieuw venster  link naar de site om in te loggen als vrijwilligersorganisatie opent in een nieuw venster

de link naar informatie over cursussen en workhops opent in een nieuw venster  vierkant met tekst verzekeringen en handboek  de pagina met informatie over het talentenspel opent in hetzelfde venster  pagina met informatie over contact en openingstijden opent in hetzelfde venster

 

Vrijwilliger worden? Servicepunt Vrijwilligers adviseert u graag!

Vlaardingen telt zo’n 15.000 vrijwilligers, en daar zijn we heel trots op. Het is belangrijk dat organisaties vrijwilligers aan zich weten te binden én mensen warm te maken voor vrijwilligerswerk. Dat wil de gemeente graag faciliteren. De gemeente Vlaardingen heeft hiertoe het zogenaamde ‘Servicepunt Vrijwilligers’ gestart. Het Servicepunt Vrijwilligers is makelaar in vrijwilligerswerk: voor (toekomstige) vrijwilligers én voor organisaties die (willen) werken met vrijwilligers. De medewerkers van het servicepunt bemiddelen, geven advies, ondersteunen vrijwilligers, maatschappelijke stagiairs en vrijwilligersorganisaties en zorgen ervoor dat zij elkaar weten te vinden.

Ontvangt u een uitkering en doet u vrijwilligerswerk? Meldt dit vrijwilligerswerk dan bij uw consulent van Stroomopwaarts.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Uitgelicht