Ik wil vrijwilligers inzetten

KLiK faciliteert je in het vinden van de juiste vrijwilligers dit doen we onder meer via onze vacaturebank. Ruim een derde van de inwoners van de gemeente Vlaardingen is actief als vrijwilliger en daar zijn we trots op. Vrijwilligers zijn enorm belangrijk. Jij weet daar vast alles van, want jouw organisatie of initiatief bestaat dankzij hun inzet.

KLiK Vrijwilligers Vlaardingen, een dienstverlening van de gemeente, werkt kosteloos als adviseur, intermediair en bruggenbouwer voor alle organisaties en bewonersinitiatieven die vrijwilligers inzetten, én voor vrijwilligers. Heb je als organisatie of bewonersinitiatief vragen, omdat je met vrijwilligers aan de slag wilt? Bijvoorbeeld over wettelijke regelingen, beleid, fondsenwerving, deskundigheidsbevordering of communicatie. KLiK helpt je op weg!

Hoe vind je de juiste vrijwilligers? 

Een goede klik tussen jouw organisatie en vrijwilligers levert voldoening op voor iedereen. Maar hoe vind je de juiste mensen en hoe houd je ze binnenboord? Zie KLiK daarin als je steun en toeverlaat. Wij geven je advies in het opzetten van samenwerkingen en we faciliteren je in het vinden van de juiste vrijwilliger. Dat laatste doen we onder meer via onze vacaturebank die vraag én aanbod bij elkaar brengt. Meld de vacatures binnen jouw organisatie aan op onze vacaturebank. Wil je statushouders een leuke vrijwilligersplek bieden? Ook daarin kunnen wij je helpen. Daarnaast  organiseren we regelmatig evenementen waar vrijwilligers en organisaties met elkaar kunnen kennismaken.

Ik wil inloggen voor het beheer van mijn vacatures

Als contactpersonen van een organisatie kun je inloggen om toegang te krijgen tot het beheer van je eigen organisatievacatures. Een account kan je aanvragen via KLiK@vlaardingen.nl. Ga naar inloggen.

Wil je kennis en ervaring delen met andere vrijwilligersorganisaties?

Als bruggenbouwer werkt KLiK aan netwerken waarin wij kennis en ervaringen van vrijwilligersorganisaties bij elkaar brengen. Hoe groter je netwerk hoe gemakkelijker je een organisatie professionaliseert en hoe sneller je geschikte vrijwilligers vindt. Een paar keer per jaar brengen we coördinatoren en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties samen. Omdat het fijn is om kennis, ervaringen en visitekaartjes uit te wisselen.

Op zoek naar interessante trainingen of tips voor vrijwilligersorganisaties?

Omdat vrijwilligerswerk zo belangrijk is, verzorgt KLiK Vrijwilligers Vlaardingen trainingen, workshops en ander scholingsmateriaal voor organisaties en vrijwilligers. Denk aan trainingen in levensreddend handelen of een aansprekende vacature schrijven, maar ook de toolbox en het handboek voor vrijwillige inzet met praktische tips. Overzicht scholing en training.

Stap jij in onze klankbordgroep?

KLiK Vrijwilligers Vlaardingen zet zich volledig in voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Om onze dienstverlening goed te laten aansluiten bij de wensen van onze doelgroep, raadplegen we zes keer per jaar een klankbordgroep. De mening van de vele vrijwilligersorganisaties nemen we heel serieus. Wil je ook plaatsnemen in onze klankbordgroep, laat het ons dan weten.

Meer uit je bestuur halen?

Als bestuur sta je voor verschillende uitdagingen. Je wilt bijvoorbeeld je bestuur verjongen of je zit in de overgang van een ‘doe bestuur’ naar een ‘bestuur bestuur’. KLiK Vrijwilligers Vlaardingen bouwt aan een netwerk voor besturen om kennis en ervaring met elkaar te delen.

Bewonersinitiatieven

Je hebt goede ideeën voor jouw wijk, maar je kunt wel wat extra handen gebruiken bij het uitvoeren. KLiK helpt je bij het vinden en binden van vrijwilligers.

Hoe ontdekken jongeren hun talenten als voorbereiding op maatschappelijke stage of vrijwillige inzet?

In samenwerking met Vlaardingse scholen ontwikkelde KLiK een uniek spel om jongeren te helpen hun talenten te ontdekken en na te denken hoe ze deze kunnen gebruiken in een maatschappelijke stage of vrijwillige inzet. Daarnaast kunnen organisaties met jongeren het spel spelen om nieuwe talenten en interesses bij hun jongeren te ontdekken. Lees verder.

 

Contact

Heb je vragen of opmerkingen of zoek je advies, stuur ons een e-mail of loop vrijblijvend bij ons langs in de Waalstraat 102. Tot ziens bij KliK vrijwilligers Vlaardingen.

Locatie button

Openingstijden:
Dinsdag
Woensdag


Donderdag
Vrijdag
Eerste zaterdag


14.00 – 17.00 uur
10.00 – 13.00 uur en van

14.00 – 17.00 uur
14.00 – 17.00 uur
10.00 – 13.00 uur
10.00 – 12.00 uur van de maand                                                  

E-mail button klik@vlaardingen.nl  
Telefoon button 010 248 4000  

 

Uitgelicht