Vergunninghouders (statushouders)

Wanneer vluchtelingen een verblijfsvergunning hebben noemen we ze vergunninghouders of statushouders. Wanneer zij in Vlaardingen komen wonen, is het van groot belang dat zij zo snel en goed mogelijk integreren. Het zijn nieuwe inwoners die hier jaren blijven wonen en mee moeten doen in de samenleving.

Zij krijgen verspreid door de stad een woning toebedeeld. Dit doet de gemeente in nauwe samenwerking met woningcorporatie Waterweg Wonen, woningstichting Samenwerking en stichting VluchtelingenWerk. Veel Vlaardingse organisaties zetten zich in om de vergunninghouders op weg te helpen bij het volgen van onderwijs, het vinden van werk en het opbouwen van een netwerk in de wijk.

In de rubriek ‘Nieuw in Vlaardingen’ kunt u lezen wat er in de stad gebeurt om vergunninghouders op te nemen in de samenleving.

Vrijwilligerswerk doen?

Helpen bij de opvang en integratie van vergunninghouders kan op allerlei manieren. Denk bijvoorbeeld aan mensen leren fietsen, ze wegwijs maken in de stad, taalles geven, begeleiden naar vrijwilligerswerk, helpen een sollicitatiebrief te schrijven of ze begeleiden bij een bezoek aan de tandarts. Interesse? Kijk voor meer informatie op de website van KLiK Vrijwilligers Vlaardingen.