Burgernet

Wilt u een bijdrage leveren aan de veiligheid van uw buurt of wijk? Sluit u dan aan bij Burgernet. Burgernet is op zoek naar Vlaardingers die willen helpen om verdachten, voertuigen of vermiste personen op te sporen.

Logo va Burgernet

Hoe werkt Burgernet?

Logo horen, zien, bellenBurgernet is een netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De politie start een Burgernetactie op, bijvoorbeeld na een melding van een inbraak of een vermist kind. De Burgernetdeelnemers krijgen een bericht via de telefoon met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kunt u direct helpen bij de opsporing. Als u iets ziet of hoort dat overeenkomt met het signalement, belt u het gratis telefoonnummer van de meldkamer van de politie. De politie kan zo gerichter zoeken en nog sneller in actie komen. Na afloop krijgen alle deelnemers die een Burgernetbericht hebben ontvangen een bericht over de afloop.

Wanneer wordt Burgernet ingezet?

Bij dringende zaken, waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Denkt u hierbij aan: diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, tasjesroof, geweld of vermiste personen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden op de website www.burgernet.nl. De gegevens worden alleen voor Burgernet gebruikt en niet aan derden verstrekt. Bent u ondernemer in één van de gemeenten waar Burgernet start, maar woont u niet zelf in die gemeente, dan wordt u bij aanmelding verzocht de zakelijke contactgegevens te vermelden. Meer informatie: www.burgernet.nl.

Uitgelicht