Als de sirene gaat...

Als de sirene gaat dreigt er acuut gevaar en moet u zo snel mogelijk naar binnen gaan (schuilen). De sirene waarschuwt alleen mensen in het gebied waar gevaar dreigt. Dat kan in één of meer gemeenten zijn, maar ook alleen in één wijk. Hoor je de waarschuwingssirene, dan is het alarm dus voor u bedoeld. Het is dan belangrijk dat u weet wat u moet doen: ga naar binnen, sluit ramen en deuren en luister naar Radio Rijnmond. De gemeente zorgt er voor dat er zo snel mogelijk actuele informatie beschikbaar is, ook via deze website en via de social media.

Direct doen!

Als de sirene gaat: ga direct naar binnen, sluit ramen en deuren en luister naar Radio Rijnmond

De gemeente zorgt er voor dat er zo snel mogelijk actuele informatie beschikbaar is via deze website en via de social media.

Maandelijkse test sirenes

Iedere eerste maandag van de maand, om 12.00 uur, worden de sirenes landelijk getest. Als u op dat moment buiten was en u hoorde de sirene niet of heel slecht, kunt u dat digitaal melden. De sirene is vooral bedoeld als waarschuwingssignaal voor mensen die zich op dat moment buiten bevinden. Als u binnen was en u hoorde de sirene niet of heel slecht dan hoeft u dit niet te melden.

Meer informatie

Als u vragen heeft over rampenbestrijding in de gemeente Vlaardingen kunt u contact opnemen via het telefoonnummer (010) 248 4000 of het contactformulier.

Bewaren

Uitgelicht