Veiligheid

 • Toezicht en Handhaving

  Veel mensen denken bij Toezicht en Handhaving aan parkeercontroleurs. Ze controleren wel of automobilisten zich aan parkeerregels houden zoals b.v. hinderlijk of gevaarlijk geparkeerd staan. Maar het werkterrein van Toezicht en Handhaving is veel breder.

  Meer informatie

 • Buurtpreventie

  Wie zelf een bijdrage wil leveren aan de veiligheid in de eigen wijk, kan zich aansluiten bij de buurtpreventie. Buurtpreventie is een samenwerkingsverband tussen gemeente en bewoners en/of ondernemers en andere instanties en loopt in alle wijken. Bewoners kunnen zich als vrijwilliger aanmelden. De deelnemers lopen op willekeurige tijden en tijdstippen door de wijk en geven bijzonderheden door aan de medewerkers van Toezicht en Handhaving.

  Meer informatie

 • Buurt Whatsapp

  Wilt u een bijdrage leveren aan de veiligheid van uw buurt of wijk? Meld u dan aan voor Buurt Whatsapp! Buurt Whatsapp is een Whatsappgroep voor buurtbewoners. Wie weet er nu beter dan bewoners wat normaal is in de eigen buurt? Afwijkende, verdachte, situaties of personen kunnen via deze Whatsappgroep met elkaar gedeeld worden.

  Meer informatie

 • Als de sirene gaat...

  Als de sirene gaat dreigt er acuut gevaar en moet u zo snel mogelijk naar binnen gaan (schuilen). De sirene waarschuwt alleen mensen in het gebied waar gevaar dreigt. Dat kan in één of meer gemeenten zijn, maar ook alleen in één wijk. Hoor je de waarschuwingssirene, dan is het alarm dus voor u bedoeld. Het is dan belangrijk dat u weet wat u moet doen: ga naar binnen, sluit ramen en deuren en luister naar Radio Rijnmond. De gemeente zorgt er voor dat er zo snel mogelijk actuele informatie beschikbaar is, ook via deze website en via de social media.

  Meer informatie

 • Burgernet

  Wilt u een bijdrage leveren aan de veiligheid van uw buurt of wijk? Sluit u dan aan bij Burgernet. Burgernet is op zoek naar Vlaardingers die willen helpen om verdachten, voertuigen of vermiste personen op te sporen.

  Meer informatie

 • Discriminatie melden

  Discriminatie is het ongelijk behandelen van mensen op basis van persoonlijke kenmerken die er in die situatie niet toe doen. De wet biedt bescherming tegen discriminatie op twaalf persoonlijke kenmerken of gronden waaronder afkomst, geloofsovertuiging, sekse, seksuele gerichtheid, leeftijd en handicap/chronische ziekte.

  Meer informatie

 • Wat is heling?

  Heling is het kopen, bezitten, verhandelen of verkopen van gestolen artikelen en voertuigen. Onder heling valt ook het kopen van producten, waarvan u kunt vermoeden dat het om een gestolen artikel gaat. Via de website www.stopheling.nl of de app Stopheling kunt u kijken of een aangeboden artikel als gestolen geregistreerd staat bij de politie.

  Meer informatie

 • Provinciale risicokaart

  Een LPG-station in uw wijk? Een bedrijf in de omgeving dat met gevaarlijke stoffen werkt? Of wilt u weten langs welke route het transport van gevaarlijke stoffen door de stad loopt? Of welke plekken een groter risico hebben op wateroverlast? De risicokaart van Zuid-Holland brengt het allemaal in beeld.

  Meer informatie

 • Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond

  Bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond kunt u terecht wanneer u hulp zoekt bij huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Tevens kunt u bij ons terecht wanneer u zich zorgen maakt over een ander die te maken heeft met huiselijk geweld en/of kindermishandeling.

  Meer informatie

Uitgelicht