Flip Vethaaktrofee

Meld een Vlaardingse sporter, coach of een team aan voor de sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers!

Vlaardingen kent veel actieve sporters op top en recreatief niveau. De gemeente wil sporters met bijzondere successen extra in het zonnetje zetten. Kent u een Vlaardingse sporter, een Vlaardingse sportcoach of een Vlaardings sportteam die/dat een sportieve prestatie heeft geleverd? Meld die sporter, coach of dat team dan aan voor de Flip Vethaaktrofee! De sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers.

Diegene ontvangt een felicitatie van de gemeente en het college van B&W selecteert uit alle aanmeldingen maximaal tien sporters, coaches en/of teams die bijzondere sportprestaties geleverd hebben (bijvoorbeeld medailles op een NK, EK, WK, OS). Die genomineerden maken kans op de Vlaardingse sportprestatieprijs ‘Flip Vethaaktrofee’ bijeen jaarlijkse huldiging. Deze sportprijs is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

Over Flip Vethaak

Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de oorlog werd hij te werk gesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst. Met de Flip Vethaak trofee wil de gemeente Vlaardingen sporters inspireren en  stimuleren om sportieve dromen na te jagen.

Iemand aanmelden?

Vul dan het aanmeldformulier in!