Aangepast sporten

Heeft u een beperking en wilt u sporten of bewegen? Bekijk de website met sport- en beweegactiviteiten.

kinderen in een rolstoel die sportenHet regionale aanbod voor sport- en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking in Vlaardingen is te vinden via de website en app: Uniek Sporten. Via Uniek Sporten is ook informatie te vinden over de mogelijkheden voor persoonlijk sportadvies.

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam werken onder het motto ‘Grenzeloos actief’ samen aan een goed regionaal aanbod voor sport- en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking.

Sportdag

De Waterweggemeenten organiseren jaarlijks een sportdag medio september, waarbij inwoners met een beperking laagdrempelig kunnen kennismaken met diverse sporten. Aanmelden kan via de beweegcoach.

Uitleenservice voor aangepaste sporthulpmiddelen

Wilt u een sport uitproberen? Voor aangepaste sportmiddelen zoals een rolstoel, handbike of loophulpmiddel is er een speciale uitleenservice via Wheels2Sport. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool kunt u uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij u past. Interesse? De beweegcoach geeft advies over geschikte sporten en regelt een intakegesprek met Wheel2Sport.

Beweegcoach/ persoonlijk advies

Voor persoonlijk sportadvies is de beweegcoach Monica van Houwelingen bereikbaar op 06-10744746 en via m.vanhouwelingen@vtvzhn.nl.

Meer informatie? Kijk op www.unieksporten.nl.

Uitgelicht