Hoe kan ik een buitenlands rijbewijs omwisselen?

Vraag

Hoe kan ik een buitenlands rijbewijs omwisselen?

Antwoord
  • Als u voldoet aan bepaalde voorwaarden, kunt u uw buitenlands rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs.
  • Voor het omwisselen van uw rijbewijs moet u naar de gemeente waar u staat ingeschreven.
  • De gemeente stuurt de aanvraag en uw buitenlandse rijbewijs door naar de RDW. U heeft dus tijdelijk geen rijbewijs!
  • Als u de aanvraag rechtstreeks naar de RDW zendt, wordt de aanvraag niet in behandeling genomen.
  • Bij de aanvraag hebt u nodig:
  • In sommige gevallen moet u ook een verklaring van geschiktheid hebben.
  • Als uw rijbewijs is vermist of gestolen moet u een proces verbaal inleveren.
  • Het rijbewijs dat u buiten Nederland heeft gehaald en dat u ter omwisseling aanbiedt voor een Nederlands rijbewijs wordt altijd teruggestuurd naar het land van herkomst, ofwel het land waar het rijbewijs is afgegeven. Het is dus niet mogelijk om dit rijbewijs aan u te retourneren.

Alle informatie over omwisselen buitenlands rijbewijs: website RDW