Paspoort / identiteitskaart, vermissing of diefstal

U moet melding doen van vermissing of diefstal van uw paspoort of identiteitskaart bij de gemeente. De melding is nodig om misbruik van uw oude reisdocument tegen te gaan en voor de aanvraag van een nieuw reisdocument. U kunt de melding digitaal doorgeven of op afspraak op het stadskantoor.

Digitaal melden

• Geef de melding digitaal door. Uw melding wordt zo spoedig mogelijk verwerkt. Nadat wij uw melding hebben verwerkt, is het document ongeldig en kan niet meer worden gebruikt.

Melden op afspraak

• U kunt op afspraak een verklaring van vermissing afleggen op het stadskantoor.
  • U kunt dan direct een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart aanvragen.

Vindt u uw paspoort of identiteitskaart terug nadat u aangifte heeft gedaan?

Dan bent u verplicht het document in te leveren bij de gemeente. U kunt uw teruggevonden document niet meer gebruiken. Het document staat namelijk als vermist geregistreerd. Deze registratie is niet terug te draaien. Uw gestolen of vermiste document wordt geregistreerd om fraude en misbruik te voorkomen.

Bent u in het buitenland uw paspoort of identiteitskaart kwijtgeraakt?

Meld dit dan zo snel mogelijk bij de plaatselijke politie. Vraag daarna meteen een nieuw paspoort of tijdelijk reisdocument aan (noodpaspoort of laissez-passer). Hiermee kunt u terug naar Nederland reizen. Deze aanvraag doet u bij de Nederlandse ambassade of het consulaat. Bij terugkomst in Nederland moet u (meestal) ook aangifte doen bij de Nederlandse politie. Lees meer informatie hierover op de website van de rijksoverheid.

• Paspoort:
    • Personen van 18 jaar of ouder: € 66,70
    • Personen jonger dan 18 jaar: € 53,10
  • Identiteitskaart:
    • Personen van 18 jaar en ouder: € 52,20
    • Personen jonger dan 18 jaar: € 29,65
  • Spoedtoeslag € 48,60

U kunt terecht op het stadskantoor. Maak altijd een afspraak. Voor meer informatie kunt u de veelgestelde vragen bekijken of contact opnemen via (010) 248 4000. U kunt ook contact opnemen via www.vlaardingen.nl/contactformulier.