Visiteregeling parkeren

Woont u in of rond het centrum van Vlaardingen in het gebied met betaald parkeren, dan kunt u uw bezoek gratis laten parkeren via de web-app van de Visiteregeling Parkeren Vlaardingen. Ieder adres in het vergunningsgebied  krijgt 25 uur (1500 minuten) parkeren voor bezoek gratis per kwartaal. Daarna kan nog eens 300 uur voor half tarief worden bijgekocht. Nadat u de regeling heeft aangevraagd, kunt u de web-app Visiteregeling Parkeren Vlaardingen via uw smartphone, tablet of computer kosteloos gebruiken voor het aanmelden van uw bezoek.

Hoe werkt het?

Om van de app gebruik te maken, activeert u eenmalig de Visiteregeling Parkeren Vlaardingen en de web-app. Per adres kan de web-app één keer worden geactiveerd.

Volg daarvoor de volgende stappen:

  1. Klik op: regeling Parkeren Vlaardingen aanvragen
  2. Log in met DigiD. U start dan op uw persoonlijke pagina met uw huidige parkeerproducten.
  3. Onder het kopje ‘Beschikbare producten’ kunt u de Visiteregeling Parkeren Vlaardingen aanvragen.
  4. Doorloop alle stappen voor de aanvraag.
  5. Na het doorlopen van de stappen ontvangt u twee e-mails op het opgegeven mailadres. In de eerste e-mail staat de bevestiging van de aanvraag en in de tweede e-mail staat een link naar de web-app.
  6. Klik vanaf uw smartphone, tablet of computer op de aangegeven link en maak een wachtwoord aan.
  7. Download de web-app op uw apparaat (maak een snelkoppeling). Met uw mailadres en wachtwoord kunt u nu inloggen op de app.
  8. U kunt de web-app nu gebruiken voor het starten van een parkeeractie voor uw bezoek.

Hoe werkt de web-app?

Via de app komt u in het menu waar u kunt zien hoeveel uren u nog heeft staan en waar u uren kunt bijkopen. Bovendien is het mogelijk om de kentekens van uw bezoekers op te slaan en uw parkeergeschiedenis te bekijken. In de instructiefilmpjes wordt eenvoudig uitgelegd hoe de web-app werkt.

Kosten

Het aanvragen van de Visiteregeling Parkeren Vlaardingen en het downloaden van de web-app is kosteloos. Ieder adres krijgt 25 uur parkeren voor bezoek gratis per kwartaal. Als u meer tijd nodig heeft, kunt u via de app saldo bijkopen voor half tarief tot maximaal 300 uur per jaar.

De gratis uren worden in de app het eerste gebruikt. Aan het eind van het jaar vervallen de resterende gratis uren. Het saldo dat u hebt bijgekocht blijft staan en gaat automatisch mee naar het nieuwe jaar.

Waar kunt u terecht?

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de gemeente via (010) 248 4000 of stuur een bericht via www.vlaardingen.nl/contactformulier.

Bezoekerskaart voor de parkeerautomaat

De visiteregeling met web-app vervangt de huidige bezoekerskaart. De bezoekerskaart  voor de parkeerautomaat is nog te gebruiken tot 1 mei 2019. Vanaf 1 mei 2019 kan de parkeerautomaat uw bezoekerskaart niet meer uitlezen. U kunt op elk gewenst moment de bezoekerskaart inleveren bij de gemeente en het resterende tegoed terugkrijgen.