Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV), ontheffing maximale aslast

Voor transporten over de Holyweg, Breeweg en Woudweg waarvoor de maximale aslast wordt overschreden, moet minimaal 4 weken van te voren een ontheffing aangevraagd worden. U vraagt de ontheffing aan via het aanvraagformulier. Kosten: € 8,05 per kenteken. U ontvangt het besluit maximaal 4 weken na ontvangst van de aanvraag.

• Op de Holyweg, Breeweg en Woudweg geldt een maximale aslast van 4,8 ton. Voor de Breeweg is hierbij een ontheffing mogelijk tot maximaal 6,7 ton, voor de Holyweg en Woudweg een ontheffing tot maximaal 9,6 ton. Bij meer dan 2 assen daalt de maximale toegestane aslast waarbij het voertuiggewicht leidend is.
  • Wanneer de bestemming via de Holyweg en Breeweg ligt in de gemeente Midden Delfland (Schipluiden) moet men tevens bij de gemeente Midden Delfland een ontheffing aanvragen voor het berijden van de wegen onder haar beheer. Wanneer de bestemming via de Holyweg en Woudweg in de gemeente Schiedam ligt, moet men ook een ontheffing vragen bij de gemeente Schiedam voor het berijden van de wegen onder haar beheer.
  • De RVV-ontheffing geldt alleen voor verkeersregels en verkeerstekens die voorkomen in artikel 87 van het RVV 1990. Alle andere verkeersregels en verkeerstekens vallen buiten de ontheffing.
  • U moet de noodzaak voor een ontheffing aantonen.
  • U kunt de ontheffing aanvragen voor een dag, dagdeel of op jaarbasis voor alle locaties binnen de gemeente Vlaardingen.
  • Vraag de ontheffing minimaal 4 weken voor de gewenste ingangsdatum aan.
  • Vul het aanvraagformulier volledig in en stuur het op naar Gemeente Vlaardingen, verkeersontheffing, Postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen.

Meenemen

• Volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier.
  • Kopie van het volledige kentekenbewijs (bij kentekenbewijzen vanaf 01-06-2004: het originele deel 1a (voertuigbewijs) en deel 1b (tenaamstelling), bij kentekenbewijzen voor 01-06-2004: kentekenbewijs deel II).

• De ontheffing kost € 8,05 per kenteken.
  • U krijgt een factuur thuisgestuurd van de Regionale Belastinggroep (RBG) om de leges te betalen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via (010) 248 4000. U kunt ook contact opnemen via www.vlaardingen.nl/contactformulier.

Maximaal 4 weken na ontvangst van de aanvraag.