Verkeersontheffingen

 • Parkeren grote voertuigen

  Op alle wegen binnen de gemeente is het verboden grote voertuigen (langer dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter) te parkeren. U mag wel parkeren op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 18.00 uur, voor een ander tijdstip vraagt u schriftelijk een ontheffing aan bij de gemeente. Dit kost € 7,65 per kenteken.

  Meer informatie

 • Parkeren caravans en aanhangers

  In Vlaardingen is het verboden om caravans, aanhangwagens, campers, kampeerwagens, magazijnwagens, keetwagens en dergelijke langer dan 3 dagen op de weg te plaatsen of te hebben. Mocht u dit toch willen, dan kunt u een verzoek tot ontheffing aanvragen. Dit duurt 15 werkdagen en kost € 7,65 per kenteken.

  Meer informatie

 • Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV), ontheffing

  Als u moet rijden of parkeren op een plek waar dat niet mag, heeft u een zogeheten RVV-ontheffing (reglement verkeersregels en verkeerstekens) nodig. Deze verkeersontheffing verstrekt de gemeente als de noodzaak van een ontheffing duidelijk is. U vraagt deze aan via het aanvraagformulier. Kosten: € 8,05 per kenteken. U ontvangt het besluit maximaal 4 weken na ontvangst van de aanvraag.

  Meer informatie

Overige

Uitgelicht