Bedieningstijden bruggen en sluizen

Bediening spoorbrug tijdens ombouw Hoekse Lijn

Gedurende 2018 wordt de Hoekse Lijn omgebouwd van NS-spoorlijn naar metro-spoorlijn. Ook aan de spoorbrug in Vlaardingen moeten werkzaamheden verricht worden om deze spoorbrug geschikt te maken voor de metrovoertuigen. Door deze werkzaamheden kan de spoorbrug slechts beperkt gebruikt worden.

  • De aanvraag voor een opening of een onderdoorvaart moet minimaal 1 tot maximaal 2 uur van te voren worden aangevraagd.
  • De sluisbediening is afhankelijk van werkzaamheden aan de spoorbrug.

Aanvragen opening

Door onvoorziene omstandigheden of uitlopen van geplande werkzaamheden kan het toch voorkomen dat er (tijdelijk) geen doorvaart kan worden verleend. Het is nog niet bekend wat voor hinder er voor vaartuigen is en hoe de dienstregeling zal zijn als de Hoekse Lijn door de RET in gebruik is genomen.

  • Vraag een opening aan bij de Havendienst, telefoon (010) 248 4333 of marifoonkanaal 20 (oproepen met ‘sluis Vlaardingen’).
  • Hou rekening met wachttijden in verband met andere werkzaamheden.

Ook kan men via de Vlaardingervaart doorvaren richting Delft. Drie bruggen gelegen over de Gaag tussen Schipluiden en Den Hoorn, te weten de Kerkpolderbrug, Overgaagbrug en de Bolle Kickertbrug, worden op afstand bediend door de Havendienst Vlaardingen vanuit het havenkantoor. Van 1 april tot 1 november worden deze bruggen op aanvraag bediend van 08.00 uur tot 20.00 uur. Buiten deze periode alleen in overleg op werkdagen. Voor meer informatie over de bediening kunt u terecht op de website van de gemeente Midden-Delfland of de centrale bedienpost op het havenkantoor via tel:: 06-13 49 08 99.

Bekijk het volledige overzicht van de bedieningstijden (pdf, 49 kB)

 

 

Uitgelicht