Fietsen

 • Fietsenstalling

  De fietsenstalling Stadshart wordt beheerd door de gemeente. De stalling bestaat uit twee gedeelten: een bewaakt deel en een afgesloten deel. Voor het afgesloten deel kunt u een sleutel huren.

  Meer informatie

 • Fietstrommel

  De gemeente Vlaardingen biedt de mogelijkheid om stallingsplaatsen in bestaande fietstrommels te huren. Alleen bewoners zonder berging en buitenruimte komen in aanmerking. Huurders krijgen een sleutel voor de betreffende fietstrommel. Per fietstrommel is ruimte voor 5 fietsen. Kosten: € 13,00 per fiets per kwartaal en een eenmalige borg van € 25,00 per sleutel.

  Meer informatie

 • Fietskluis op het station?

  Huurde u bij NS-fiets een fietskluis op station Vlaardingen Centrum? Omdat de NS-lijn is omgebouwd tot metrolijn, heeft de NS de fietskluisabonnementen opgezegd. Voor oud-abonnementhouders en nieuwe geïnteresseerden was het tijdelijk mogelijk om om een fietskluis te huren op Vlaardingen Centrum via de gemeente.

  Per 1 oktober 2019 beheert de RET de fietskluizen.

  Meer informatie

 • Vlaardingen fietsstad

  Tien partijen in de Vlaardingse gemeenteraad hebben begin 2018 een Fietsakkoord gesloten, met als doel van Vlaardingen de beste fietsstad van Nederland te maken. Wethouder Bart Bikkers licht toe: “Vlaardingen heeft alles in huis om fietsstad bij uitstek te zijn. We hebben een compacte stad met wijken die op korte afstand van elkaar liggen. Alle bestemmingen in de stad zijn binnen 7,5 km en dus 30 minuten fietsen bereikbaar. Als we ons fietsnetwerk en fietsklimaat verbeteren, is de kans groot dat mensen vaker de fiets gebruiken. Fietsen is goed voor de gezondheid, draagt bij aan een schone en bereikbare stad en is betaalbaar. Op regionaal niveau is de e-bike een aantrekkelijk alternatief voor de auto.”

  Meer informatie

Uitgelicht