Onderwijs en opgroeien

 • Peuterspeelzalen en kinderopvang

  Uw peuter is van harte welkom bij de peuterspeelzalen in Vlaardingen. In de peuterspeelzaal kan uw peuter spelen, ontdekken en zich ontwikkelen. Peuters doen allerlei spelactiviteiten en ze gaan ook naar buiten om ‘de wereld te ontdekken’. De peuterspeelzalen in Vlaardingen zijn gekoppeld aan een basisschool. Vanuit de peuterspeelzaal ontstaat een doorgaande lijn naar groep 1. Een goede voorbereiding op de basisschool.

  Meer informatie

 • Onderwijs

  Op de website van de onderwijsinspectie vindt u een overzicht van alle scholen in Vlaardingen.

  Meer informatie

 • Opvoeden en opgroeien

  Gezond en veilig opgroeien is belangrijk voor ieder kind.

  Meer informatie

 • Beter leren spreken, lezen en schrijven

  De B van Beter leren spreken, lezen en schrijven. Maar ook van Budgetteren of Beter leren rekenen. Wilt u weten waar u als volwassene in Vlaardingen terecht kan voor taallessen Nederlands? Of voor het leren van andere basisvaardigheden zoals rekenen en digitale vaardigheden? Kom dan naar de B in de Bibliotheek Vlaardingen aan de Waalstraat 100.

  Meer informatie

 • Jeugdhulp

  Met de invoering van de nieuwe Jeugdwet is de gemeente verantwoordelijk voor alle hulp en ondersteuning die ouders, verzorgers en kinderen nodig hebben bij het opvoeden en opgroeien. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren gezond en veilig kunnen opgroeien en hun talenten kunnen ontwikkelen. Dat is allereerst de verantwoordelijkheid van hun ouders/verzorgers, maar soms hebben zij daar (tijdelijk) ondersteuning bij nodig. De Jeugdwet geeft gemeenten de taak om die ondersteuning goed te regelen.

  Meer informatie

Uitgelicht