Stadsboerderij Holywood

Kroelen met de poes, kennismaken met varken Roos of koe Greet aaien? Het kan allemaal op de Stadsboerderij Holywood. Je vindt hier diverse vogels (bijvoorbeeld sierlijke duifjes, trotse pauwen, kwetterende parkietjes en volop watervogels), knaagdieren (cavia’s, maar vooral ook veel verschillende soorten konijntjes), schapen, koeien, geiten en varkens. Ook is er een kleine omheinde speelplaats waar de kleintjes kunnen ravotten. Voor de (groot)ouders staan er picknickbankjes.

Varken Roos - Fotografie: Ron van Rossum

Stadsboerderij

Op vrijdag 11 december 2015 is Kinderboerderij Holywood overgedragen aan de Stichting Stadsboerderij Holywood. De Stichting Stadsboerderij Holywood organiseert nu de activiteiten en heeft de verzorging van de dieren op de kinderboerderij overgenomen.

De Stadsboerderij Holywood laat bezoekers nader kennismaken met het leven op een veeboerderij. Naast het feit dat kinderen en volwassenen het leuk vinden om dieren van dichtbij mee te maken, vindt de stichting ook het educatieve aspect belangrijk. Een initiatief als de stadsboerderij laat kinderen zien waar melk vandaan komt, wat een ei eigenlijk is en dat vlees daadwerkelijk van dieren gemaakt wordt. Dat doet de stichting door mensen op de boerderij te ontvangen en kennis te laten maken met de dieren, maar ook door de producten van de boerderij (vlees, eieren en melk) te verkopen. Voor sommige kinderen en volwassenen is de verkoop van vlees van stadsboerderijdieren misschien confronterend, maar het vergroot daarmee ook het bewustzijn.

Adres

Boerderijpad 1 (in natuurpark Holy)
3137 RR Vlaardingen
Telefoon (010) 474 2963

Meer informatie

Website: www.stadsboerderijholywood.nl
Facebook: Stadsboerderij Holywood

Gele en zwarte kippenkuikens - Fotografie: Ron van Rossum

Uitgelicht