Ik kies voor duurzaam

Zelf een steentje bijdragen aan een beter milieu en een gezonde en leefbare stad? Of bent u door energie te besparen graag minder geld kwijt aan de energierekening? De gemeente ondersteunt bewoners, organisaties en ondernemers op verschillende manieren om zelf te werken aan duurzaamheid.

Daarbij geeft de gemeente zelf het goede voorbeeld met het vernieuwde en zeer energiezuinige stadskantoor dat van energielabel G naar A++ is gegaan. De gemeente koopt steeds duurzamer in en heeft in haar wagenpark steeds meer schone elektrische wagens en scooters.

Vlaardingen wil in 2050 een klimaatneutrale stad zijn en in 2020 voor minimaal 20% gebruik maken van duurzame energie: zon, wind, rest- en aardwarmte, biomassa etc.

Wij nodigen u uit om zelf ook duurzame keuzes te maken en uw bijdrage aan een duurzame stad te leveren. Met verwijzing naar de website van Milieu Centraal helpen we u hier alvast op weg met informatie over energiebesparing, zelf duurzame energie opwekken, duurzame voeding, duurzaam vervoer, (her)gebruik van afval en grondstoffen, duurzaam winkelen, duurzaam wonen en tuinieren etc.