Duurzaam nieuws

• Grasaren Honden- en kattenbaasjes: let op! Grasaren! 23 juli 2019

De afgelopen week heeft de gemeente meldingen gekregen van hondeneigenaren over grasaren. U kent ze misschien wel, de kruipers die kinderen vroeger onder elkaars kleren stopten en die dan omhoog kropen, of – erger nog – omlaag je onderbroek in! Voor huisdieren vormen de grasaren een risico.

• Japanse duizendknoop te lijf Maakt experiment de Japanse duizendknoop een kopje kleiner? 09 juli 2019

Mooi groen is niet lelijk, maar de Japanse duizendknoop zouden we toch graag een kopje kleiner maken! Vandaar dat de gemeente ook graag gebruik maakt van een aanbod van de firma Blijdorp voor een experiment om te kijken of de duizendknoop onder de indruk zal zijn van – een poging tot – elektrocutie!

• Groene drab Groene drab voor groenere stad 02 juli 2019

Als u groenmedewerkers de kale grond in de bermen groen ziet spuiten met iets wat lijkt op groene verf, dan krabt u zich misschien even achter de oren. Maar het is daadwerkelijk de bedoeling dat Vlaardingen hier een stukje groener van wordt! Langs de Holysingel experimenteert de gemeente met een mengsel van graszaad, meststoffen en water. De groene drab is voeding voor het graszaad en de biologische kleurstof (op basis van algen) helpt om zichtbaar te maken of er geen plekjes overgeslagen zijn. De gemeente probeert zo deze bermen, waar het eerder niet gelukt is om beplanting te laten groeien, alsnog groen te krijgen. Het gaat om een langzaam groeiende soort, dus er is nog even geduld nodig om te kunnen bepalen of het experiment geslaagd is.

• Uitkomsten boomveiligheidsonderzoek 02 juli 2019
  • Noodkap populieren station Oost 26 juni 2019