Duurzaam nieuws

• Kerstbomeninzameling Verdien een extra zakcentje met kerstbomen 10 december 2019

Aan het einde van het jaar organiseren Irado en de gemeente Vlaardingen weer een inzamelingsactie voor kerstbomen voor de jeugd. Bij inlevering van een kerstboom ontvangen de kinderen € 0,50 en een speciale kanskaart.

• Bomen onder de loep 12 november 2019

Naar aanleiding van een vorige boomveiligheidscontrole in de wijk Holy vroeg de gemeente een kapvergunning aan voor 174 bomen. Maar na bezwaren van bewoners heeft de gemeente zelf een steekproef gehouden en bleek van heel wat bomen de situatie zo te zijn dat ze weliswaar van slechte kwaliteit zijn, maar toch nog wel een paar jaar mee zouden kunnen.

• Vlaardingen legt meest duurzame rotonde van de regio aan 12 november 2019

De gemeente start op 11 november 2019 met de aanleg van de eerste Vlaardingse rotonde volgens het cradle-to-cradle-principe: vrijwel alle materialen zijn herbruikbaar. De gemeente en aannemer Den Ouden Aanneming leggen de rotonde op de kruising Zwanensingel/Zwaluwenlaan aan als schoolvoorbeeld van duurzaamheid: het wordt de meest duurzame rotonde van de regio. De aanleg van de rotonde is een lang gekoesterde wens van bewoners van Holy-Zuidoost. Het ontwerp is samen met de bewoners gemaakt en zorgt voor betere verkeersveiligheid en de verkeersdoorstroming.

• Vraag nu openbare laadpalen aan 29 oktober 2019
  • Opruimen herfstbladeren 22 oktober 2019