Broekpolder

Het natuur- en recreatiegebied Broekpolder beslaat een kwart van het Vlaardings grondgebied. Hier kunt u wandelen, fietsen, spelen, paardrijden en watersporten. Verder vindt u hier allerlei sportverenigingen en de scouting. Vanuit de Broekpolder kunt u de rest van het Midden-Delflandgebied verkennen.

Schotse hooglanders lopen op het gras

Het gebied is volop in ontwikkeling en is de laatste jaren veranderd van saai productiebos naar een gevarieerd gebied met hogere natuurwaarde en allerlei recreatieve voorzieningen. In de Broekpolder vindt u:

  • De Ruigte: een natuurkerngebied met open plekken, ruimte voor water, een gevarieerde begroeiing en een kudde Schotse Hooglanders.
  • Het Klauterwoud: een plek voor kinderen om avontuurlijk buiten te spelen in de natuur.
  • Een uitdagend mountainbikeparcours. De route kent drie startpunten, waarvan een bij de Polderpoort.
  • Schelpenpaden en ruiterroutes.
  • Een groot gebied waar de hond mag loslopen. Deze ligt tussen het Klauterwoud en de mountainbike heuvels. En tussen het fietspad en de Watersportweg.
  • Een toeristische overstapplaats (TOP) bij de Polderpoort. Hier vindt u informatie over het gebied en het Midden-Delflandgebied, zie ook www.toproutenetwerk.nl.

Adres

De Broekpolder ligt in het noordwesten van de stad en wordt begrensd door de A20 en de Vlaardingse Vaart. De Broekpolder is goed bereikbaar met de fiets. Komt u met de auto? Maak dan gebruik van de parkeervoorzieningen aan de randen van het gebied bij de Polderpoort of langs de Watersportweg en de Broekpolderweg.

Fietspad in de Broekpolder - fotografie Angelique van Woerkom

Meer informatie

Verdere informatie over de Broekpolder vindt u op www.federatiebroekpolder.nl.
Informatie over gemeentelijke projecten in de Broekpolder, vindt u ook op onze website.

Uitgelicht