Begraven of cremeren

Begraven kan in een algemeen graf of een familiegraf. Cremeren kan niet in Vlaardingen. Er is wel een urnentuin, een urnenmuur en een uitstrooiplaats voor as. Kosten: afhankelijk van soort graf of asbestemming. Meer informatie: beheerder begraafplaats, telefoon (010) 474 2189.

 

Hoe werkt het?

Familegraven op begraafplaats Holy

 • Begraven kan in een algemeen graf of een familiegraf.
  • U kunt een familiegraf verwerven voor een periode van 20 (begraafplaats Holy of Emaus) of 30 jaar (alleen op begraafplaats Holy). Een graf van 20 jaar is voor 2 personen, een graf van 30 jaar voor 3 personen. De rechten kunnen telkens verlengd worden.
  • Een algemeen graf (alleen op begraafplaats Holy) kunt u, verwerven voor 10 jaar. Deze periode kan niet meer worden verlengd.

 Algemene graven begraafplaats Holy

 • Cremeren kan niet in Vlaardingen, maar de asbus of urn kan wel worden bijgezet op begraafplaats Holy of Emaus of verstrooid worden op begraafplaats Holy.
  • Urnentuin: In de urnentuin kunt u stukjes grond (80 x 80 cm) verwerven voor 10 jaar. U kunt zowel in als boven de grond een asbus of urn plaatsen in de urnentuin.
  • Urnenmuur (alleen op begraafplaats Holy): In de urnenmuur kunt u een algemene nis huren voor 10 jaar of een familienis voor 20 jaar. U kunt kiezen voor een dubbele of een enkele nis en voor een open of gesloten nis met bronzen naamplaat.
  • Familiegraf: De urn kan geplaatst worden in of op een familiegraf.
  • Verstrooien van de as (alleen op begraafplaats Holy): Binnen de gemeente Vlaardingen kunt u alleen as verstrooien op het speciaal daarvoor aangelegde strooiveld op begraafplaats Holy. 

Urnentuin met urnenmuur begraafplaats holy

Waar kunt u terecht?

U kunt terecht bij de beheerder van de begraafplaatsen, telefoon (010) 474 2189.

Informatie voor uitvaartondernemers

Voor uitvaartondernemers hebben we de folder Informatie voor uitvaartondernemers (pdf, 264kB). Daarnaast kunnen uitvaartondernemers digitaal een tijd reserveren en een aanvraag begrafenis- of asbestemming doen.

Tijd reserveren

Uitvaartondernemers kunnen digitaal begraaftijd reserveren. Heeft u als uitvaartondernemer geen login, dan kunt u deze op werkdagen aanvragen via (010) 248 4000 of door een aanvraag te sturen via www.vlaardingen.nl/contactformulier.  Heeft u geen login, dan kunt u op werkdagen een tijd laten reserveren door een medewerker van de begraafplaats via (010) 474 2189.

Aanvraag begrafenis of asbestemming

Uitvaartondernemers zijn verplicht alle gegevens en wensen voor de uitvaart digitaal door te geven. Dat kan op de volgende manieren:

 • Aanvraag met eHerkenning: met uw eHerkenning en de door de gemeente afgegeven extra code kunt u een versnelde aanvraag doen. Bij het invullen van het burgerservicenummer (BSN) worden de andere NAW gegevens automatisch ingevuld.
 • Aanvraag zonder eHerkenning: U kunt kiezen voor een aanvraag zonder eHerkenning als u het burgerservicenummer (BSN) niet wil vragen of de familie/rechthebbende het burgerservicenummer (BSN) niet aan u wil verstrekken. Een burger is niet verplicht het burgerservicenummer (BSN) aan u te geven.