Begraafplaatsen

Vlaardingen heeft twee prachtige begraafplaatsen. Het oude Emaus en het moderne Holy. Beide begraafplaatsen hebben hun eigen sfeer. De gemeente Vlaardingen beheert beide begraafplaatsen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de beheerder van de begraafplaatsen (telefoonnummer (010) 474 2189).

Kosten

Tarieven begraafplaatsen 2019 (pdf, 90kB)

Waar kunt u terecht?

Begraafplaats Emaus

In 1823 werd begraafplaats Emaus in gebruik genomen. Het was een van de eerste begraafplaatsen met een rooms-katholiek deel ten noorden van de grote rivieren. Mooie oude bomen en monumentale grafstenen bepalen de sfeer van het oude kerkhof. Onlangs zijn de historische gebouwen gerenoveerd en aangepast aan de moderne tijd.

Gebouwen begraafplaats Emaus

Adres

Begraafplaats Emaus
Emaus 6
3135 JC Vlaardingen

Openingstijden

  • zomertijd 08.00 – 21.00 uur
  • wintertijd 08.00 – 19.00 uur

Begraafplaats Holy

Begraafplaats in Holy is sinds de jaren zeventig in gebruik. Manshoge beukenhagen en berken bepalen het groene beeld en natuur en park lopen er naadloos in elkaar over. De aula biedt plaats aan circa 100 bezoekers. De condoleanceruimte is geschikt voor een wat kleinere groep van max. 40 personen.

Gebouwen begraafplaats Holy

Adres

Begraafplaats Holy
Olmendreef 150
3137 CR Vlaardingen

Openingstijden

  • zomertijd 08.00 – 21.00 uur
  • wintertijd 08.00 – 19.00 uur

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de beheerder van de begraafplaatsen, telefoonnummer (010) 474 2189.

Informatie voor uitvaartondernemers

Voor uitvaartondernemers hebben we de folder Informatie voor uitvaartondernemers (pdf, 260kB). Daarnaast kunnen uitvaartondernemers digitaal een tijd reserveren en een aanvraag begrafenis- of asbestemming doen.

Tijd reserveren

Uitvaartondernemers kunnen digitaal begraaftijd reserveren. Heeft u als uitvaartondernemer geen login, dan kunt u deze op werkdagen aanvragen via (010) 248 4000 of door een aanvraag te sturen via www.vlaardingen.nl/contactformulier.  Heeft u geen login, dan kunt u op werkdagen een tijd laten reserveren door een medewerker van de begraafplaats via telefoonnummer (010) 474 2189.

Aanvraag begrafenis of asbestemming

Uitvaartondernemers zijn verplicht alle gegevens en wensen voor de uitvaart digitaal door te geven. Dat kan op een van de volgende manieren:

  • Aanvraag met eHerkenning: met uw eHerkenning en de door de gemeente afgegeven extra code kunt u een versnelde aanvraag doen. Bij het invullen van het burgerservicenummer (BSN) worden de andere NAW gegevens automatisch ingevuld.
  • Aanvraag zonder eHerkenning: U kunt kiezen voor een aanvraag zonder eHerkenning als u het burgerservicenummer (BSN) niet wil vragen of de familie/rechthebbende het burgerservicenummer (BSN) niet aan u wil verstrekken. Een burger is niet verplicht het burgerservicenummer (BSN) aan u te geven.