Bingo en loterij

Een kansspel organiseren mag alleen als u een Nederlandse vereniging bent die ten minste drie jaar bestaat en in de statuten een duidelijk omschreven doel heeft dat niet in strijd is met het algemeen belang. Voorbeelden hiervan zijn: de bouw van een nieuw clubgebouw of de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten voor een muziekvereniging. U moet minimaal 50% van de opbrengt van de loterij aan het goede doel besteden. Dit betekent dat van de opbrengst van de loterij maximaal 50% voor de kosten mag worden afgetrokken. Er is geen vergunning nodig als de prijzenpot niet groter is dan €400,- per serie of €1.550,- per loterij.  Als de prijzenpot groter is, moet u bij uw aanvraag voor het evenement een ingevuld aanvraagformulier klein kansspel indienen. De vergunning is gratis en verlening duurt maximaal 5 werkdagen.

Hoe werkt het

U hebt geen vergunning nodig als:

  • Uw Nederlandse vereniging ten minste drie jaar bestaat en in de statuten een duidelijk omschreven doel heeft dat niet in strijd is met het algemeen belang én
  • de prijzenpot niet groter is dan € 400,- per serie of € 1.550,- per loterij. Dit heet een klein kansspel.

Hoe werkt het?

  • Vul het aanvraagformulier klein kansspel (pdf, 52 kB) in.
  • Binnen 3 weken na de loterij moet een uitgewerkte en gespecificeerde rekening en verantwoording van de opbrengst en kosten aan de gemeente worden opgestuurd.
  • Als de totale (economische) waarde van het prijzenpakket van de loterij hoger is dan € 4.500,- heeft u een vergunning van de Kansspelautoriteit nodig. Deze vergunning moet u daar zelf aanvragen.

Lever het aanvraagformulier in bij de gemeente, dit kan via:

Kosten

Er zijn geen kosten aan de aanvraag verbonden.

Waar kunt u terecht?

Voor meer informatie kunt u een mail sturen via www.vlaardingen.nl/contactformulier of contact opnemen via telefoonnummer (010) 248 4000.

Hoe lang duurt het?

  • Maximaal 5 werkdagen

Uitgelicht