Centrum van de Westwijk

Het centrum van Westwijk krijgt een facelift. De plannen hiervoor zijn in uitvoering. Er is sinds 2013 een nieuwe naam voor het winkeldeel: Plein West. De winkels in het hart van de Westwijk liggen aan een vernieuwd winkelplein aan de dr. Wiardi Beckmansingel. De nieuwe supermarkten van Dirk en Aldi liggen aan de uiteinden van de winkelstraat. Er zijn extra parkeerplaatsen aangelegd. Er is nieuwe bestrating en verlichting en ook nieuw straatmeubilair geplaatst.

De supermarkten zijn verhuisd van de Van Baerlestraat naar Plein West. In de vrijkomende winkels is een gezondheidscentrum gemaakt met een apotheek en huisartsenpraktijken. De hoven tussen de flats van de Van Baerlestraat zijn heringericht met nieuwe bestrating en groen. De nieuwe luifel voor de winkelgevels zorgt voor een mooier en samenhangend beeld.

Tussen de Albert Heijn en de Wereldwijzer komen 46 sociale huurappartementen bovenop een sporthal. De bouw daarvan start in juni 2018.

Tekening van bovenaanzicht van Plein West

Albert Heijn werkt aan plannen voor een interne verbouwing van de winkel, met een uitbreiding aan de kant van het plein.

Op de plaats van de voormalige Willibrorduskerk wordt door Synchroon een plan gemaakt voor appartementen en eengezinswoningen, met een parkeerdek.

Er worden nieuwe parkeerplaatsen aangelegd bij de sporthal, langs de Spinozastraat en op het terrein van Albert Heijn.

Het plein tussen de nieuwe sporthal en de bestaande winkels wordt aan de kant van de sporthal een verblijfsplein. De parkeerplaatsen voor de winkels blijven gehandhaafd, maar het doorgaande verkeer wordt van het plein geweerd. Het plan is om de busroute en het doorgaande verkeer om te leiden over de Spinozastraat (vroeger Tussenpad). Om dit mogelijk te maken zal het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden. Dit bestemmingsplan zal naar verwachting eind 2018 door de gemeenteraad vastgesteld kunnen worden.

Groente- en fruitkramen op Plein West