Parc Drieën-Huysen

De bouwlocatie van het nieuwe Parc Drieën-Huysen is een voormalig korfbalveld en het huidige zorgcentrum Drieën-Huysen. Het project bestaat uit twee fasen. De eerste fase van het project betreft een zorgcentrum en twee woontorens aan de Holysingel. De tweede fase betreft de bouw van 44 koopappartementen.

  • Het huidige zorgcentrum is aan vernieuwing toe en wordt, na de bouw van het nieuwe zorgcentrum, gesloopt.
  • De 1e fase bestaat uit de nieuwbouw van een zorgcentrum met 81 woonunits en de bouw van circa 80 sociale huurappartementen in twee woongebouwen.
  • De 80 huurwoningen worden circa 70 m2 groot en beschikken over een ruime woonkamer, badkamer en een royaal balkon. De woningen zijn bedoeld voor mensen met een lage zorgindicatie.
  • Een plint zal de drie gebouwen op de begane grond met elkaar verbinden. Hier komen onder andere voorzieningen als een brasserie, kapper, pedicure en een fitnessruimte, waar de bewoners van de gebouwen gebruik van kunnen maken.
  • De bouw van fase 1 is in uitvoering. Oplevering van fase 1 is gepland voor het derde kwartaal van 2017.
  • De ontwikkeling van fase 2 is in voorbereiding. De verwachting is dat de bouw van fase 2 start in het derde kwartaal van 2017.

Een artist impression van Parc Drie?n-Huysen

Parc Drieën-Huysen

Over de eerste fase van Parc Drieën-Huysen  (het zorgcentrum en 80 sociale huurappartementen) hebben Woningstichting Samenwerking , Zonnehuisgroep Vlaardingen en Boele & van Eesteren afspraken gemaakt in nauwe samenwerking met de gemeente Vlaardingen.

De tweede fase wordt ontwikkeld door Boele & van Eesteren in samenwerking met de Vereniging Holy Residence.

Een flat in de Holy.

Meer informatie: www.parcdrieenhuysen.nl/

Uitgelicht