Wat doen jullie nog meer om mensen naar de binnenstad te trekken?

Vraag

Wat doen jullie nog meer om mensen naar de binnenstad te trekken?

Antwoord

Mensen bezoeken de binnenstad vanwege het aanbod aan winkels, horeca en evenementen. De leegstand in de winkelpanden is niet in een handomdraai op te lossen. Daarom zetten we op korte termijn in op het zoveel mogelijk wegnemen van drempels die verhinderen dat mensen de binnenstad bezoeken. Het verlagen van het parkeertarief is door ondernemers en (niet-)bezoekers herhaaldelijk als positieve maatregel bestempeld. De gemeente zet verder in op het verbeteren van de uitstraling van de binnenstad, onder andere door de buitenruimte aan te pakken. Zo ondergaat bijvoorbeeld de Korte Hoogstraat in het najaar van 2019 een facelift met nieuwe bestrating, meubilair en groen. Ook werken vastgoedeigenaren, ondernemers en de gemeente samen met als doel een toekomstbestendige, leefbare en bruisende binnenstad.