De Buitenplaats Van Ruytenburch

Het is een prachtige locatie voor woningbouw: De Buitenplaats Van Ruytenburch, het gebied tussen de Hoflaan, Westlandseweg en van Linden van den Heuvellweg. De (toekomstige) bewoners en omwonenden geven ‘Samen vorm aan het goede leven van de Buitenplaats’.

  • Hier wordt op dit moment een gevarieerde woonwijk met eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, patiobungalows, vrijstaande woningen, woningen op vrije kavels en appartementen gerealiseerd.
  • De Buitenplaats Van Ruytenburch ligt aan de rand van het Hof en het Oranjepark en op loopafstand van het historische stadscentrum.
  • De Buitenplaats Van Ruytenburch wordt in kleine deelgebieden ontwikkeld. Via woonworkshops zijn bewoners betrokken bij de ontwikkeling van het gebied en hun woning. Binnen een deelgebied is een mix van woningtypes mogelijk.
  • Sinds de eerste informatiebijeenkomst in maart 2014 zijn er al 75 woningen verdeeld over een viertal fasen opgeleverd. Op dit moment zijn er 50 woningen verdeeld over een viertal fasen in aanbouw. De laatste 41 woningen verdeeld over een tweetal fasen staan momenteel te koop.De verwachting is dat de laatste woningen in 2018 worden opgeleverd.
  • Het erfgoed - de voormalige watertoren en brandweerkazerne - blijft behouden. Ze vormen de blikvangers van het gebied. In de watertoren komen een bed & breakfast, een restaurant en een kunstgalerie. Bovenop komt een dakterras. Voor de brandweerkazerne zijn plannen voor huisvesting van ZZP’ers en kleine ondernemingen die zowel van toegevoegde waarde zijn voor elkaar als voor de buurt.

beeld van de buitenplaats van ruytenburg

De Buitenplaats Van Ruytenburch

De gemeente en ontwikkelaar Heijmans hebben een koopoverkomst gesloten en maken van De Buitenplaats Van Ruytenburch een aantrekkelijk nieuw woongebied. Er zijn in de nieuwe woonwijk in totaal circa 166 woningen gepland.

beeld van de buitenplaats van ruytenburg

Meer informatie

Bewaren