Projecten Centrum

 • De Buitenplaats Van Ruytenburch

  Het is een prachtige locatie voor woningbouw: De Buitenplaats Van Ruytenburch, het gebied aan de rand van ’t Hof en het Oranjepark en op loopafstand van het historische stadscentrum. De (toekomstige) bewoners en omwonenden geven samen vorm aan ‘het goede leven van de Buitenplaats’.

  Meer informatie

 • Vervanging riolering en herinrichting VOP

  De riolering in de VOP is aan vervanging toe. In de periode van 2015 tot en met 2019 laat de gemeente deze werkzaamheden uitvoeren. Voor het project wordt een aantal bomen gekapt, de straten en trottoirs opgebroken, de oude riolering verwijderd, de nieuwe aangebracht en vervolgens wordt de bestrating weer aangebracht en nieuwe bomen geplant.

  Meer informatie

 • Centrumplan binnenstad

  Meer informatie

 • De Warmelo-panden zoeken nieuwe maatjes! Denkt u met ons mee?

  De gemeente Vlaardingen is eigenaar van de Warmelo-panden en wil deze locatie als onderdeel van de herstructurering in het Museumkwartier op een vernieuwende manier verkopen. Het gaat om de panden Westhavenkade 55 t/m 60, Vetteoordskade 5 en de binnenplaats erachter.

  Meer informatie

 • Herinrichting Korte Hoogstraat

  De gemeente richt tussen eind augustus en half november 2019 de Korte Hoogstraat opnieuw in. De bestrating en het straatmeubilair zijn verouderd en aan vernieuwing toe. Ondernemers, vastgoedpartijen en bewoners hebben er bij de gemeente op aangedrongen om deze straat op te knappen, net als andere straten en pleinen in de binnenstad. Een flink aantal ondernemers nam in de afgelopen jaren al het voortouw door het aanzicht van de winkelpanden aan te pakken. Nu is de buitenruimte van de Korte Hoogstraat aan de beurt voor een complete facelift van straatwerk, straatmeubilair en verlichting.

  Meer informatie

 • Proef 2e uur gratis parkeren in Vlaardingse garages

  Het tweede uur parkeren in de openbare garages in het Vlaardingse centrum is vanaf 1 september 2019 gratis. De winkeliers en de gemeente willen graag dat bezoekers zich nog meer welkom voelen in de binnenstad en langer blijven. De proef duurt maximaal een jaar en wordt daarna geëvalueerd.

  Meer informatie

Uitgelicht