Bewonersactiviteiten voor leefbare wijken, buurten en straten

Wanneer u samen met andere bewoners of ondernemers uit uw buurt de Leefbaarheid wilt vergroten, bijvoorbeeld door het organiseren van een activiteit om de buren te leren kennen, of door een huiswerkklas te starten, dan kunt u de gemeente vragen het initiatief te ondersteunen. U neemt daarvoor contact op met uw wijkcoördinator.

De gemeente kan uw initiatief ondersteunen wanneer het voldoet aan de volgende voorwaarden:

• De activiteiten komen ten goede aan de leefbaarheid in de buurt;
  • Meerdere bewoners of ondernemers nemen het initiatief;
  • Iedereen moet kunnen meedoen, met respect voor elkaar;
  • De bewoners of ondernemers voeren de actie zelf uit.

U neemt contact op met de wijkcoördinator via (010) 248 4000 of www.vlaardingen.nl/contactformulier om te bespreken of het initiatief in aanmerking komt voor (financiële) ondersteuning door de gemeente.

Meenemen

Plan waarin staat wat u wilt doen om uw leef- of werkomgeving schoner en socialer te maken.

Aan het indienen van een ondersteuningsvraag zijn geen kosten verbonden.

U kunt terecht op het stadskantoor. Maak altijd een afspraak. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via tel. (010) 248 4000. U kunt ook een mail sturen via www.vlaardingen.nl/contactformulier.