Onkruid verwijderen

De gemeente verwijdert drie keer per jaar onkruid. Vanwege een vaste planning kunnen meldingen buiten deze 3 ronden niet in behandeling worden genomen.

  • 1e onkruid ronde is in april/mei
  • 2e onkruid ronde is in juli/augustus
  • 3e onkruid ronde start week 38 t/m 46

Alleen op parkeervakken, voetpaden, fietspaden en verkeerseilanden wordt het onkruid weggehaald. De rijbanen zijn niet nodig, omdat hier nauwelijks onkruid groeit. Om schade aan auto's te voorkomen wordt onder of vlak naast auto's geen onkruid verwijderd. Het is dus prettig als u uw auto weghaalt als er onkruid wordt verwijderd. Het kan gebeuren dat er aan het eind van de dag nog onkruid of vuil blijft liggen, maar voor het weekend is alles opgeveegd. De precieze planning komt op deze pagina, in Gemeentenieuws in Groot Vlaardingen en op onze social media.

U kunt de gemeente helpen door zo nu en dan de stoep en het parkeervak voor uw deur aan te vegen en grote stukken onkruid eruit te trekken. Op een schoon wegdek groeit minder onkruid.

Planning onder voorbehoud

De planning is onder voorbehoud, de werkzaamheden kunnen langer duren maar ook sneller gaan. Op deze pagina en op social media wordt de planning wekelijks gecommuniceerd. Bij de ingang van uw wijk staan borden als het onkruid bij u in de buurt wordt weggehaald.

  • Deze week wordt in Holy Zuid, Babberspolder Oost en het Centrum onkruid op straten en stoepen (en dus niet in plantsoenen) verwijderd. Bij de ingang van uw wijk staan borden als het onkruid bij u in de buurt wordt weggehaald.

Uitgelicht