De Buitenlijn (melding openbare ruimte)

Losliggende stoeptegels, overhangend groen, een omvergereden paaltje, een kapot speeltoestel, zwerfvuil, een gat in de weg, een omgewaaide boom, een scheefstaand verkeersbord, illegale dumpingen, overlast, schades of andere meldingen over uw buurt?

Maak een melding via de BuitenBeter-app of via De Buitenlijn!

Hoe werkt het?

  • U kunt uw melding snel en makkelijk doorgeven via de gratis BuitenBeter app
  • U kunt ook een Buitenlijn-melding maken met het digitale formulier.  Als u via DigiD een melding doet, dan kunt u de status van uw melding volgen door in te loggen en "Mijn zaken" te bekijken.

Spoed

Bij spoedeisende zaken, bijvoorbeeld een gat in de weg, wordt het gevaar binnen 24 uur weggehaald en daarna gerepareerd of opgelost. Spoedeisende meldingen kunt u doorgeven via tel.  (010) 248 4000.

Controle en boetes

Meldingen voor Toezicht en Handhaving kunt u doorgeven via de BuitenBeterapp, de Buitenlijn of via uw buurtagent, telefoon: 0900 - 8844. Medewerkers van Toezicht en Handhaving kunnen een bekeuring geven als zij mensen die in overtreding zijn betrappen.

Waar kunt u terecht?

  • U kunt uw melding met uw mobiele telefoon doorgeven via de gratis BuitenBeter app.
  • Digitale meldingen kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week doorgeven via het digitale Buitenlijn-formulier.Als u een melding via DigiD doet, dan kunt u de status van uw melding volgen door in te loggen op "Mijn zaken".
  • De Buitenlijn is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer (010) 248 4000.
  • Spoedeisende meldingen kunt u doorgeven via tel. (010) 248 4000.

Voor vragen of voor meer informatie kunt u contact opnemen via tel. (010) 248 4000.

Hoe lang duurt het?

  • Spoedeisende meldingen: binnen 24 uur wordt het gevaar weggehaald
  • Overige meldingen: De afhandeling van een melding kan tussen de 4 en 20 werkdagen duren.
    Hou er rekening mee dat de gemeente soms afhankelijk is van bijvoorbeeld beschikbaarheid van aannemers of leveranciers en levertijden van goederen. Ook weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat het oplossen van meldingen langer duurt.