Vlaardingse jeugdlintjes

Helden zijn er in alle soorten en maten. Redders in nood krijgen veel aandacht op televisie, die kent iedereen. En sommige volwassenen krijgen een onderscheiding van de Koning. Maar er zijn ook jonge helden die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl ze zich wel op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad. Vlaardingen is trots op deze kinderen en jongeren, en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen!

De aanmelding

Veel kinderen en jongeren doen vaak iets geweldigs, door bijvoorbeeld oog te hebben voor hun omgeving en hulpvaardig te zijn. Soms is dat een heldendaad. Bijvoorbeeld wanneer kinderen/jongeren, in geval van nood, snel handelen en een leven redden. Soms zijn het bijzondere acties of uitzonderlijke keuzes.

Deze kinderen/jongeren, die zich belangeloos inzetten voor de samenleving, kunnen in aanmerking komen voor een jeugdlintje. De gemeente Vlaardingen wil namelijk ook deze inwoners in het zonnetje zetten.

Iedereen kan een kind of jongere voor een jeugdlintje voordragen. De burgemeester beoordeelt de aanvraag en reikt de lintjes uit.

Aanmelden

Vul het digitale aanvraagformulier voor een Vlaardings Jeugdlintje volledig in en verstuur het. Wij nemen daarna contact met u op.

Wie komen in aanmerking?

Alle kinderen/jongeren tot 18 jaar die in Vlaardingen wonen, zich belangeloos inzetten voor de maatschappij en die voor hun inzet een beloning verdienen! Bijvoorbeeld jonge helden die:

  • ouderen, zieken of gehandicapten hebben geholpen op een structurele manier;
  • zich buitengewoon hebben ingezet voor een goed doel;
  • zich vrijwillig hebben ingezet voor een sportvereniging, jongerencentrum, buurthuis, etc.;
  • een bijzondere maatschappelijke prestatie of daad hebben verricht.

Met vragen kunt u contact opnemen via www.vlaardingen.nl/contactformulier of via (010) 248 4000.

Uitgelicht