Onderscheidingen

Vlaardingen heeft twee onderscheidingen: de Penning van de stad Vlaardingen en de Stadsspeld. Ze zijn bestemd voor personen of organisaties die zich in het bijzonder voor de Vlaardingse samenleving hebben ingezet. Verder kan een Vlaardinger ook in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding oftewel een 'lintje' of voor een jeugdlintje.

 • Gemeentelijke onderscheiding aanvragen

  De gemeentelijke onderscheidingen onderscheidingen kunt u aanvragen bij een jubileum, een afscheid of een andere bijzondere gelegenheid en kunnen het hele jaar door worden aangevraagd.

  Meer informatie

 • Vlaardingse jeugdlintjes

  Helden zijn er in alle soorten en maten. Redders in nood krijgen veel aandacht op televisie, die kent iedereen. En sommige volwassenen krijgen een onderscheiding van de Koning. Maar er zijn ook jonge helden die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl ze zich wel op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad. Vlaardingen is trots op deze kinderen en jongeren, en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen!

  Meer informatie

 • Koninklijke onderscheiding

  Een Koninklijke onderscheiding (in de volksmond ook informeel een lintje genoemd) is in Nederland een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving.

  Meer informatie

 • Erepenning voor menslievend hulpbetoon

  Naast een Koninklijke Onderscheiding kan in bijzondere gevallen ook een Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon worden verleend door de Koning.

  Meer informatie

Uitgelicht