‘Zon op Bedrijfsdaken’, ruim veertig ondernemers zijn geïnteresseerd!

De gemeente Vlaardingen heeft de ambitie om volledig energieneutraal te zijn in 2050 en al in 2020 voor minimaal 20% gebruik te maken van duurzame energie. Om dit te bereiken zetten zij in op zowel duurzame energieopwekking als energiebesparing. Bijvoorbeeld door zonne-energie op bedrijfsdaken. De startbijeenkomst op 1 februari trok ruim 40 enthousiaste ondernemers.

Met ‘Zon op Bedrijfsdaken’, een initiatief van Gemeente Vlaardingen, IKV Ondernemend Vlaardingen, Vlaardingen Business Plaza en energie adviesbureau ECONNETIC, kunnen Vlaardingse ondernemers besparen op hun energierekening én profiteren van een duurzaam bedrijfspand zonder zelf te moeten investeren of kosten te maken. Verschillende bedrijfsdaken worden gebundeld tot een grootschalig collectief project. Hierdoor gaan de inkoopkosten omlaag, komt het project in aanmerking voor goedkope projectfinanciering en worden Vlaardingse ondernemers volledig ontzorgd.

Forse inhaalslag duurzaamheidsambities

Bedrijven in Vlaardingen hebben veel dakoppervlak beschikbaar voor zonnepanelen. In totaal is er ruimte voor ongeveer 140.000 zonnepanelen op de bedrijfsdaken, goed voor een jaarlijkse productie van 39 miljoen kilowattuur (kWh). Deze opwek staat gelijk aan het verbruik van zo’n 13.000 huishoudens, waardoor ruim een derde van het totaal aantal huishoudens in de gemeente Vlaardingen van duurzame energie kan worden voorzien.

Duurzame zonnestroom voor eigen gebruik

Deelnemers kunnen kiezen uit twee varianten: alleen hun dak beschikbaar stellen zonder zelf een investering te doen, of wél investeren en daarmee een interessant rendement behalen. In beide gevallen wekken de zonnepanelen duurzame zonnestroom voor eigen gebruik op. Kijk voor meer informatie op  www.vlaardingen.zonopbedrijfsdaken.nl.

Een volle zaal tijdens de bijeenkomst

Uitgelicht