World Cleanup Day - Samen aan de schoonmaak

Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day, een jaarlijkse wereldwijde opruimactie. Draagt u uw steentje bij om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven? Er zijn verschillende initiatieven in Vlaardingen waarbij u aan kunt haken.

De Plastic Soup Foundation coördineert World Cleanup Day in Nederland. De bedoeling is om zo veel mogelijk zwerfvuil op te ruimen, maar ook om meer informatie te krijgen over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is nodig voor het vinden van structurele oplossingen. In Vlaardingen kunt u zich aansluiten bij verschillende schoonmaakacties.

Ondernemersvereniging Groot Vettenoord nodigt bewoners uit om hen mee te helpen om het industrieterrein netjes te maken. En als beloning – naast een opgeruimde buurt en een gezellige ochtend – biedt de ondernemersvereniging de deelnemers een lunch aan. Meer informatie vindt u op www.grootvettenoord.nl/world-cleanup-day waar u zich ook kunt aanmelden.

Ook de Vaart krijgt de nodige aandacht op World Cleanup Day. Onder het motto Sup it Up, is er een schoonmaakactie georganiseerd door SUP (Stand up paddling) Vlaardingen en Waterpoort Vlaardingen vanaf het historisch schip De Theodora van 13.00 uur tot 17.00 uur. Sup it Up is een leuk en gezellig evenement op het water waarbij de deelnemers de Vlaardingse Vaart schoon scheppen van plastic en ander zwerfvuil met behulp van een SUPboard en elektrische bootjes.

Of sluit aan bij een van de andere acties: Wesselgroep versus plastic troep komt om 13.00 uur in actie. Dwaalspoor organiseert een opruimactie in ’t Hof/Oranjepark. De actie duurt van 09.00 uur tot 12.00 uur en hulp is van harte welkom! In Babberspolder West gaan bewoners de wijk schoonmaken vanaf 13.00 uur vanaf de Van Limburg Stirumstraat. En een omwonende van het Heempark in de Westwijk, gaat op 21 september om 14.00 uur de strijd aan met het zwerfvuil in het park. Versterking is ook hier van harte welkom!

Meedoen met een van de acties? Kijk op www.worldcleanupday.nl bij ‘opruimacties’ en laat de organisatoren weten dat u een handje komt helpen!

Uitgelicht