Werkzaamheden nieuw plein Hoflaan lopen voorspoedig

Het nieuwe plein aan de Hoflaan, naast het nieuwe appartementengebouw, begint langzaam vorm te krijgen. Er is een nieuwe damwand langs de haven aangebracht met houten bekleding. Momenteel is de aannemer bezig met de inrichting van het plein.

Op het terrein bevindt zich een archeologische vindplaats, namelijk de voormalige woning van Willem van Ruytenburch. De archeologische resten zijn beschermd en begraven. Hierdoor is er een terp ontstaan boven de vindplaats. Op deze terp wordt de plattegrond van de woning, een gang met kamers, op ware grootte in beeld gebracht.

Afsluiting Hoflaan

De Hoflaan blijft voorlopig nog afgesloten voor doorgaand verkeer. In de Hoflaan is de riolering vervangen en de weg is opnieuw bestraat. Nu wordt dit gedeelte gebruikt door de aannemer voor de opslag van materialen en machines. Op dit moment kunnen de bewoners de wijk bereiken via de Westlandseweg. Als begin november de werkzaamheden op het plein klaar zijn, volgt nog een herinrichting van de aansluiting van de Hoflaan op de Westlandseweg. Bewoners kunnen de wijk dan via de Schiedamseweg/Hoflaan bereiken. Hoelang dat gaat duren is op dit moment nog  niet bekend.

Werkzaamheden aan de Hoflaan

Uitgelicht