Werk aan de winkel op de oude Loper

Winkelen op De Loper, is natuurlijk leuk als altijd. Maar op het oude deel van de Loper, is het op dit moment wel even anders dan u gewend bent. Sinds eind april werkt een aannemer hier aan de nieuwe inrichting van het winkelgebied. Alle winkels zijn gewoon bereikbaar, maar tussen het winkelend publiek door wordt hard gewerkt.

Foto van de Loper
Door iedere keer een klein stukje van de bestrating aan te pakken, zorgt aannemersbedrijf Kraaijveld BV er voor dat het winkelend publiek veilig zijn weg kan vinden. De betegeling van het eerst aangepakte deel (van onder de passage), geeft al een aardig idee van hoe het gaat worden.

In fases

De aannemer voert het werk in fasen uit en werkt in de richting van de Jumbo. Niet alleen de bestrating wordt aangepast, ook de afwatering, de inrichting van het groen, de openbare verlichting en het straatmeubilair zijn straks nieuw. Zo komen er in het winkelcentrum plantenbakken met zogenaamde ‘parkbanden’: randen van hout en beton waar het winkelend publiek tussendoor even op uit kan rusten.

De gemeente verwacht dat de werkzaamheden op de oude Loper nog tot november zullen duren. Dan is de oude Loper voorlopig weer even helemaal klaar voor de toekomst!

Het ontwerp zien? Dat kan op de pagina met informatie over het project.

Uitgelicht