Vul de Fietsstad-enquête in!

- En maak kans op een elektrische fiets -

De Fietsersbond organiseert ‘Fietsstad 2020’, een landelijke verkiezing waarbij u als inwoner een eenvoudige online enquête kunt invullen over uw fietservaring in Vlaardingen. U kunt hiervoor tot en met 31 oktober 2019 terecht op www.fietsstad.nl. Zo draagt u bij aan een beter fietsklimaat in onze gemeente én maakt u kans op een elektrische fiets.

Foto van fietsend meisje

Voor Vlaardingen is het extra belangrijk dat inwoners dit jaar de enquête van de Fietsersbond invullen. De gemeente wil namelijk het fietsklimaat in de stad verbeteren en over vier jaar hoge ogen gooien bij de verkiezing tot Fietsstad in 2022. De gemeente is hier voortvarend mee aan de slag. De uitkomsten van de komende Fietsstad-enquête kan de gemeente benutten om verbeteringen door te voeren. Bovendien is het mooi als in 2022 blijkt dat de Vlaardingse resultaten flink verbeterd zijn ten opzichte van 2020.

Fietsstad bij uitstek

Vlaardingen heeft alles in huis om fietsstad bij uitstek te zijn. Wethouder Bart Bikkers licht toe: “We hebben een compacte stad met wijken die op korte afstand van elkaar liggen. Alle bestemmingen in de stad zijn binnen 7,5 kilometer en dus binnen 30 minuten fietsen bereikbaar. Als we ons fietsnetwerk en fietsklimaat verbeteren, is de kans groot dat mensen vaker de fiets gebruiken. Fietsen is plezierig, praktisch en gezond!”

Verkiezing door Fietsersbond

Elke twee jaar mag een nieuwe gemeente de eretitel ‘Beste Fietsstad van Nederland’ dragen. Alle gemeenten in Nederland doen automatisch mee met de verkiezing, maar de kans om de eretitel te bemachtigen is groter bij genoeg ingevulde enquêtes. De landelijke Fietsersbond heeft veel reacties nodig om Nederlandse gemeenten op de juiste manier met elkaar te kunnen vergelijken. Dus: ga naar www.fietsstad.nl en vul de enquête in!

Uitgelicht