Vertraging bij ombouw Hoekse Lijn

De ombouw van de Hoekse Lijn heeft fikse vertraging opgelopen. Vorige week werd bekend dat reizigers pas in februari 2018 gebruik kunnen maken van de metroverbinding tussen Rotterdam en Hoek van Holland Haven. Dat is vijf maanden later dan oorspronkelijk de planning was.

De meeste overlastgevende werkzaamheden zijn na de zomer voorbij. Maar dan blijft het een grote tegenvaller voor de vele bewoners die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer om bijvoorbeeld naar hun werk te gaan.

Tegenvallers

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden, liep het projectbureau Hoekse Lijn van de gemeente Rotterdam tegen diverse tegenvallers aan. Zo werd in de grond meer bodemvervuiling en asbest dan verwacht aangetroffen en werden er, ondanks onderzoek vooraf, kabels en leidingen van andere partijen aangetroffen. Deze moesten eerst worden verwijderd of verlegd. Daarnaast waren er tegenvallers in het ontwikkelen van de spoorbeveiligingssoftware.

Vervangend busvervoer

Voor reizigers op de Hoekse Lijn betekent de nieuwe planning dat zij tot in februari 2018 aangewezen zijn op het vervangend busvervoer. Dat maakt het zeer wenselijk dat het vervangend vervoer wordt verbeterd. Daarvoor zijn diverse ideeën. Zo start de RET na de zomer met een proef waarbij tijdens doordeweeks extra spitsritten worden ingezet tussen Vlaardingen Centrum en Schiedam Centrum. U kunt uw reis met vervangend vervoer plannen via www.ret.nl.

Uitgelicht