Sinds 1 september: tweede uur gratis parkeren in Vlaardingse garages

Het tweede uur parkeren in de openbare garages in het Vlaardingse centrum is sinds 1 september 2019 gratis. De winkeliers en de gemeente willen graag dat bezoekers zich nog meer welkom voelen in de binnenstad en langer blijven. De proef duurt maximaal een jaar en wordt daarna geëvalueerd.

Foto van het startmoment van de campagne 2e uur gratis parkeren

Wethouder Bart Bikkers onthulde op 31 augustus samen met ondernemers en BKS Parking een flitsend bord bij de garage Liesveld. In de komende tijd sluiten diverse winkeliers en ondernemers op de campagne aan met eigen acties.

Extra zetje

Wethouder Bart Bikkers: “Onze binnenstad heeft enthousiaste ondernemers die aanloop en omzet verdienen. Als het gratis uur parkeren net een extra zetje geeft om mensen naar de binnenstad te trekken, zou dat mooi zijn.” Peter Cüppers, voorzitter van Stichting Stadshart Vlaardingen, sluit hierop aan: “Als ondernemers vinden wij het gastvrij onthalen van bezoekers in de binnenstad heel belangrijk. Wij zijn blij met deze proef!”

Er zijn drie parkeergarages in de binnenstad: Hoogstraat (423 plaatsen), Liesveld (398 plaatsen) en Stadhuis (148 plaatsen). Meer info over de proef is te vinden op de projectpagina.

Uitgelicht