Stadsspelden voor Astrid en Eibert Hamstra

Op zaterdag 31 augustus verraste burgemeester Annemiek Jetten het echtpaar Astrid en Eibert Hamstra met een Vlaardingse Stadsspeld aan het einde van de Dag Zonder Drempels op het Zomerterras. Deze gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en/of zich langdurig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.

Foto van Astrid en Eibert Hamstra en burgemeester Annemiek Jetten

In het voorjaar van 2007 werd op initiatief van twee Vlaardingse stichtingen, De Sjaak Foundation en De Mikkies, de stichting ‘Dag Zonder Drempels’ in het leven geroepen. De Dag Zonder Drempels is bedoeld om alle kinderen, jongeren en volwassenen, met en zonder beperking, met elkaar te laten kennismaken tijdens een gezellige middag vol activiteiten.

Vanaf het begin zijn Astrid en Eibert Hamstra betrokken bij deze dag en in de laatste jaren was Astrid ook voorzitter. Het hele jaar door zijn zij bezig met de organisatie ervan en zetten ze zich in om deze dag te laten slagen voor mensen met en zonder beperking. Zij hebben nu aangegeven hun werkzaamheden als vrijwilliger te willen beëindigen.

Jarenlange inzet

Voor hun jarenlange inzet voor de Vlaardingse samenleving heeft het college van burgemeester en wethouders Astrid en Eibert Hamstra de Vlaardingse Stadsspeld toegekend.

Uitgelicht